Nyt otettiin hieman varaslähtöä vappuun ja tekaisin meille pienen satsin tippaleipiä.
Painotan nyt tuota sanaa tekaisin, koska nämä valmistuu todella nopeasti. Se, että on nopea valmistaa, tippaleivät ovat todella herkullisia, jos olette kaupan tippiksiä syöneet, ei niitä voi verratakkaan itse tehtyihin.
Painotan nyt tuota sanaa tekaisin, koska nämä valmistuu todella nopeasti. Se, että on nopea valmistaa, tippaleivät ovat todella herkullisia, jos olette kaupan tippiksiä syöneet, ei niitä voi verratakkaan itse tehtyihin.
Tein nyt vain tuosta ohjeesta puolikkaan annoksen ja siitä tuli 7 aika reilun kokoista tippaleipää, eli koko annoksesta saa varmaan n. parikymmentä herkkupalaa.
Näin ne tein:
4 munaa
½ dl sokeria2 dl kevytmaitoa
½ dl sokeria2 dl kevytmaitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
Uppopaistamiseen
ruokaöljyä
Poista tyhjästä ananaspurkista molemmat kannet jotta saat purkista paistoaihion.
Vatkaa munat käsivispilällä rikki. Lisää sokerit, maito, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja laita se pursotinpussiin ja leikkaa siihen pursotusaukko
Laita kattilaan säilykeurkki ja lisää ruokaöljyä niin että purkki tulee melkein täyteen.
Kuumenna rasva ja pursottele taikinaa säilykepurkkiin. Nosta pihdeillä säilykepurkki tippaleivän ympäriltä ja paista kypsäksi.
Koristele jäähtyneet tippaleivät tomusokerilla.
Mikäli haluat oikein rapsakoita tippiksiä anna niiden olla talouspaperin päällä seuraavaan päivään.
Nyt odotellaan että päästään maistamaan ihanaa vadelmasimaa joka on käymässä.
Siitä lisää seuraavalla kerralla.
ja pari tilaukorttia näytille :)
Kauniit kortit :-) Vadelmasima kuulostaa mielenkiintoiselta!
VastaaPoistaKaunis kortti :)
VastaaPoistaIloista Vappua!
VastaaPoistaHerkullisen näköisiä tippaleipiä!
VastaaPoistaKivaa vappua teille!