Jatketaanpas näillä suolaisilla herkuilla tätä vuotta.
Perjantain vieraille tein tätä todella herkullista kylmäsavulohipiirakkaa.
Tässäpä muutenkin tosi helppo ja hyvä suolaisen piirakan pohjaohje.
Tämä on Marttojen ohje ja kyllä Martat tietää :)
Itse tein tämän kaksinkertaisena kun minulla on yksi tuollainen iso piirakka vuoka.
Normikokoiseen piirakkavuokaan olen tehnyt yksinkertaisena tällä ohjeella:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraryynejä
1/2 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
0.5 dl ruokaöljyä
1 dl vettä
Kaikki aineet kulhoon ja sekoitetaan, taikinasta tulee pehmeähkö , mutta koossa pysyvä. Kaada voideltuun piirasvuokaan, ripaus jauhoa pinnalle ja taputellaan käsin vuokan pohjalle ja reunoille.
1 dl kauraryynejä
1/2 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
0.5 dl ruokaöljyä
1 dl vettä
Kaikki aineet kulhoon ja sekoitetaan, taikinasta tulee pehmeähkö , mutta koossa pysyvä. Kaada voideltuun piirasvuokaan, ripaus jauhoa pinnalle ja taputellaan käsin vuokan pohjalle ja reunoille.
Täyte:
250 g kylmäsavulohta
150 g juustoraastetta
150 g ranskankermaa
200 g ruoho- tai tillituorejuustoa
2 dl ruokakermaa
2 munaa
Laita pohjan päälle puolet juustoraasteesta.
Lado lohisiivut juustoraasteen päälle.
Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, kerma ja munat
Kaada neste kalojen päälle.
Ripottele loput juustoraasteesta päälle
Paista 200 asteessa n. puolisen tuntia
Tämä on todella herkullinen piiras sekä lämpimänä että kylmänä.
Kyllä pitäis kokeilla välillä tätä piirakkaa eikä vain kinkkua.
VastaaPoistaKOkeile Tuija ihmeessä
PoistaVarmaa hyvää täytyypä kokeilla
VastaaPoistaKokeile ihmeessä RItva
PoistaKiitos ja helposta kivasta ohjeesta. Minä olen piirakoitten suuri ystävä, joten uudet reseptit ovat aina tervetulleita.
VastaaPoistaMukavaa alkavaa viikko, Kaisa!
OLe hyvä TUula tää pohjakin on niin helppo tässä ohjeessä. Iloa viikkoosi
PoistaOstin eilen uusia jauhoja, joita ajattelin käyttää tuon vehnäjauhon tilalta. Saa nähdä toimivatko miten maissi tai kaura tässä ohjeessa. Oletko kokeillut?
VastaaPoistaEipäs ole tullut kokeiltua mutta kerro ihmeessä miten kävi
PoistaOi varmasti hyvää! Mukavaa alkavaa viikkoa! <3
VastaaPoistaKIitos JOhanna iloa myös sinun viikkoosi
PoistaHyvä muistutus! Piirakoita pitäisi tehdä useammin. Minulla on kanttarelleja pakkasessa ja suppiloita kuivattuina. Niistäkin tulisi hyviä piirakoita.
VastaaPoistaOI varmasti tuleekin ihana piiras
PoistaOi, kuulostaa herkulliselta!
VastaaPoistaSitä kyllä oli
PoistaOi mikä ihana ohje, kiitos! Taidan laittaa tämän kokeiluun kun helmikuussa juhlitaan neidin synttäreitä!
VastaaPoistaOLeppa hyvä Anu, tämä oli ihana piiras ja tuo pohja ihan huippu
PoistaHerkullisen näköinen piirakka!
VastaaPoistaNamskis!
Kiitos Sari
PoistaCara Menyembuhkan Mata Juling Pada Anak
VastaaPoista:)
PoistaNam. Kuulostaa ja näyttää hyvältä.
VastaaPoistaKiitos Suvituulia
PoistaOih, miten tuli nälkä. Ihanan näköinen piirakka. Itsekin tykkään tehdä tuon tyylisellä pohjalla, kun siihen ei tule voita, joka tekee pohjasta usein aika raskaan. Liisa
VastaaPoistaTää pohja on kyllä ihan huippuohje, tästä tulikin vakkaripiiraspohja
PoistaOi, nam nam! Ihana piirasohje. Mukavaa viikonloppua Kaisa!:)
VastaaPoista