Yhtenä iltana inspiroimme pikku leipurin kanssa jälleen jäätelöä. Mauksi halusimme meidän molempien suosikin Lemon Curd sitruunatahnan.
Nämä itsetehdyt jäätelöt ovat kyllä niin helppoja valmistaa, suit sait - ne vain valmistuvat.
Tällä kertaa laitoin jäätelön silikoniseen kakkuvuokaan jonka ensin vuorasin sulatetulla valkosuklaalla.
Pakkaseen ja seuraavana päivänä voi jo maistaa.
Täytyy sanoa, että todella hyvää oli tämäkin ja ihanasti tuo Lemon Curd antoi kirpakkaa makeutta.
Näin se tehtiin:
2,5 dl flora vispiä
4 dl turkkilaista jogurttia
1 prk kondensoitua maitoa (keitettyä)
1 dl glukoosisiirappia
muutama teelusikallinen Lemon Curd tahnaa
Kerma vatkataan vaahdoksi. Sekoitetaan keskenään turkkilainen jogurtti, kondensoitu maito ja glukoosisiirappi ja käännellään seon kermavaahdon joukkoon.
Pintakerros
200 g valkosuklaata
3 rkl ruokaöljyä
Sulata valkosuklaa ja lisää ruokaöljy joukkoon. Levitä suklaaseos vuokaan ohuesti mutta kuitenkin niin että suklaa peittää koko sisäpinnan. Laita vuoka hetkeksi pakkaseen jähmettymään
Laita puolet jäätelömassasta vuokaan. Lisää Lemon Curdista hillosilmiä sinne tänne oman mielesi mukaan.
Laita loppujäätelö päälle ja pakkaseen jäätymään.
En tähän hätiin kerennyt mitenkään pintaa koristelemaan, mutta seuraavalla kerralla päälle voi inspiroida jotain kivoja koristeita.
Oi herkullinen nam nam. ♥
VastaaPoistaKiitos Ritva :)
PoistaNam, nam! Mitä herkkuja oletkaan taikonut, vähän selailin myös aikaisempia postauksiasi!
VastaaPoistaKiitos Tuitiina, välistä herkkuhammasta niiiin kolottaa...
PoistaNäyttää hyvältä, nam.
VastaaPoistaVoi kiitos Kati
PoistaKaisa. Nappasin blogisi puolivahingossa huomatakseni, että mestari olet kakkujen ym. teossa. Aikanani minäkin näperrellyt, mutta tulos ei likikään kuten Sinulla. Portviiniparfait oli minun parhaani. Sekin jo taakse jäänyttä elämää. Mukavia hetkiä Sinulle herkkujesi parissa ja aurinkoista kevättä.
VastaaPoistaVoi kiitos Stadin Friidu ja kiva kun löysit tänne. Tulenpas käymään vastavierailulla. Mukavaa vappua :)
PoistaNäyttää hyvältä ja kokeilemisen arvoinen :) Liisa
VastaaPoistaKiitos Liisa, kokeile ihmeessä, helppoa ja hyvää
Poista