Selailin Dansukkerin sivuilla ja siellä vadelmasiman resepti kuulosti niin hyvältä, että sitä simaa meille tänä vappuna tehtiin. Eipä vissiin tehdään vielä uudelleenkin. Sima oli kerrassaan ihanan vadelmainen, pirskahteleva, hapokas....
ja kaunis on värikin juomassa.
Laitoin hieman enemmän vadelmaa mitä ohjeessa sanottiin ja hyvä tuli.
Näin sen tein:
600 g vadelmia
(ulkolaisia, keitin ensin vähässä vedessä muutaman minuutin)
500 g taloussokeria
1/4 tl hiivaa
4,5 l vettä
Annoin käydä sankossa seuraavaan päivään jonka jälkeen pullotin juoman, lisäsin teelusikallisen sokeria ja muutaman rusinan.
Tämä sima valmistuukin melko nopsaa, 2-3 päivän kuluttua juotavaa.
Ehkä seuraavan kerran vielä vähennän sokerin määrää vaikka ei tämä nytkään liian makeaa ollut.
Mukavaa alkanutta toukokuuta.
Kivaa vaihtelua normisimaan:)
VastaaPoistaJa on paremman väristä ;)
No näinpä juuri ja paremman makuistakin :)
PoistaRaikkaan väristä!
VastaaPoistaJuu värikin on niin herkullinen
PoistaNäytää niin herkulliselta.
VastaaPoistaHelpolla hyvää :)
PoistaMäkin olen tehnyt tätä pari kertaa ja hyvää on!
VastaaPoistaMukavaa viikonloppua sinne :)
Kiitos Taru mukavaa jo uutta loppuviikkoa sinulle. Tätä simaa kyllä tulee tehtyä uudelleenkin
PoistaEn ole ennen nähnyt tätä ohjetta! Kiva kun kokeilin! Sima vadelmaisena kauniin väristä!
VastaaPoistaHyvää ja kaunista :)
PoistaKuulostaa ja näyttää ihanalta!
VastaaPoistaKiitos Satu, hyvää oli :)
PoistaKauniin väristä ja jotenkin juhlavaa. Tuota voisikin tehdä esikoisen ylppäreihin lapsivieraille!
VastaaPoistaNo ehdottomasti, suosittelen :)
PoistaKauniin väristä simaa, ja mahtaa maistua hyvälle!
VastaaPoistaEnpä ole aiemmin vadelmasimaan törmännytkään.
Aurinkoista toukukuun alkua!
Kiitos Minttu, aurinkoa sinunkin päiviisi. Sima oli todella hyvää :)
PoistaNäyttääpä kauniin väriseltä :) Melkein maistuu suussa :) Jos saan vihdoinkin vadelmapensaita laitetuksi, niin voisi tuotakin kokeilla :) Liisa
VastaaPoistaKokeile ihmeessä Liisa,tää oli hyvää
Poista