Tein äidilleni (ja itselleni) vielä satsin marenkeja. Marengit ovat niin herkkuja minun makuuni, suu syö, vatsa vetää niin paljon kuin niitä vain on.
Ja näyttipä nämä kelpaavan muillekkin ,eivät päässeet vanhenemaan :)
Näin ne teen:
3 valkuaista
ripaus suolaa
1,5 dl siro sokeria
1 tl omenaviinietikkaa
ripaus elintarvikeväriä
Erottele valkuaiset keltuaisten jokosta
Vatkaa valkuiaiset ja ripaus suolaa vaahdoksi
Lisää sokeri pikkuhiljaa vaahdon joukkoon ja lisää lopuksi
omenaviinietikka.
Vaahto pitää olla kovaa niin että kun kulhon kääntää ylösalaisin, vaahto pysyy siellä.
Pursottele marenkeja pellille leivinpaperin päälle ja laita uuniin 100 asteeseen ja anna niiden olla siellä 1,5 - 2 tuntia. Sammuta uuni ja jätä marengit vielä sinne kuivumaan.
Nämä ihanat lasikulhot löysin edellisellä viikolla SPR:n Kontti myymälästä.
Näyttääpä herkulliselta!
VastaaPoistaTäällä blogissasi on kivoja ideoita, aion kokeilla noita virkattuja kaulakoruja ;)
Upeita täytekakkuja olet myös väsännyt :)
Kiitos paljon Ellen :)
PoistaAivan täydellisen kauniita marenkeja. Kauniisti sopivat lasikulhoihin :)
VastaaPoistaKiitos Marianne :)
PoistaKaunista herkkua!
VastaaPoistaKiitos Satu:)
PoistaNäyttääpä herkullisilta, ihanat lasipurkit:)
VastaaPoistaKiitos Ritva :)
PoistaKauniit purkin hyville herkuille :-)
VastaaPoistaKiitos :)
PoistaIhania herkkuja kauniissa purkeissa! Kontissa tulee myös käytyä aina kun siellä kaupungissa käydään :)
VastaaPoistaKiitos Liisa, Kontti on niin huippu putiikki
PoistaNäyttääpä hyvältä :) Voiko näitä pursotella sellaisiksi tikkareiksi vai pitääkö marengin rakenteen olla niissä jotenkin erilainen?
VastaaPoistaKiitos, juu kyllä voi tehdä vaikka tikkarin muotoon nämä marengit
Poista