Äitini täytti viikonloppuna vuosia 72. Hänelle halusin tehdä kakun jolla saa suuta makeaksi.
Olen niin ihastunut mangon raikkaaseen ja ihanaan makuun, joten sitä tuli lykättyä myös tähän kakkuun. Ihan mahtavasti sopi vadelma tuohon mangon sekaan.
Pohja on tällä kertaa suklaapohja joka on aavistuksen pienempi kuin itse hyydykekakku.
Keitin päälle vadelmista ja hillo-marmeladisokerista hillon ja ai että siitä tuli hyvää.
Pohjan reseptin löysin Emerad City blogista ja sitä hieman mukaelin
suklaakakkupohja 20 cm vuokaan
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1/3 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 kananmunaa
0,5 dl öljyä
1 prk (200 g) kermaviiliä
1 tl vaniljauutetta
1 dl kevytmaitoa
100 g maitosuklaata
.
Mittaa, yhdistä ja sekoita kuivat aineet keskenään.
Paloittele suklaa kattilaan ja lisää maito. Lämmitä hellalla miedolla lämmöllä kokoajan sekoitellen kunnes suklaa on sulanut maitoon. Nosta kattila pois levyltä.
Riko kananmunien rakenne toisessa kulhossa ja lisää sen jälkeen sekaan kermaviili, öljy, vaniljauute sekä suklaamaito. Vatkaa sekaisin.
Siivilöi kuivat aineet nesteiden päälle ja vatkaa sekaisin. Jatka vatkaamista keskiteholla n. 2 minuutin ajan ja kaada sitten taikina kakkuvuokaan. (Taikina on melko löysää)
Paista uunin keskitasolla 170 asteessa n. 50-60 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää enää taikinaa.
Huom! kakkupohja on melko kostea, joten tikkuun voi jäädä hieman murusia kakusta, muttei enää löysää raakaa taikinaa
Tästä sai leikattua kaksi pohjaa, joista toinen päätyi pakkaseen odottamaan aikaa parempaa.
Täyte:
6 (7) liivatetta
4 dl vispikermaa
250 g mascarpone juustoa
2,5 dl turkkilaista jogurttia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl Bonnen magnososetta
tomusokeria maun mukaan
Laitoin liivatteita tuon 6 kpl mutta ehkä ensi kerralla laitan 7, koska olisin halunnut aavistuksen kiinteämmän massan.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita juustot, jogurtti ja magnosose. Sulata liivatteet tilkkaan kuumaan vettä. Vatkaa juustomassaan ja lisää siihen lopuksi kermavaahto.
Vadelmahillo:
3oo g vadelmia
1,5 dl hillo-marmeladisokeria
Laita kattilaan vadelmat ja sokeri. Keitä muutama minuutti ja kippaa purkkiin. Anna jäähtyä kylmässä.
Laita suklaapohja 24 cm irtopohja ja reunavuoan pohjalle keskelle. Lisää magnomassa joukkoon ja anna hyytyä tunnin ajan. Lisää/pursottele vadelmahillo kakkun päälle. Anna hyytyä vielä yön yli.
Ihanan raikasta kakkua tuli.
Kunpa tuollainen kakkupala olisi juuri nyt lautasellani, niin herkuttelisin!
VastaaPoistaTervetuloa kaffille!
PoistaNäyttääppä herkulliselta.. minäkin ottaisin palasen niin mielelläni:)
VastaaPoistaKiitos Tuta, kyllä mie kakkupalan jos toisenkin tarjoaisin :)
PoistaNousi vesi kielelle! Kelpaisi minullekin. Ja hieno koristelu jälleen. Olet sinä taitava.
VastaaPoistaKiitos LIisa, tervetuloa päiväkaffille :)
PoistaOnpa herkullisen näköinen kakku nam nam:)
VastaaPoistaKiitos Ritva :)
Poista