Raparperiaika on parhaimmillaan ja rapsuon suurta herkkuani muodossa jos toisessa.
Tykkään tehdä kaikenlaisia juomia ja juomasekoituksia varsinkin näin kesällä ja osa raparpereistäkin päätyi juomaksi.
Tämä maistui ihanalle ja seuraavan kerran laitan vähemmän sokeria, koska makuuni tästä tuli liian makeaa.
Laimensin mehua vichyllä ja sitten tulikin todella ihanan makuinen poreileva jano/seurustelujuoma
Näin siis tein
500 g pilkottuja raparperia
15 mustaherkukanlehtiä
2 l vettä
¨
Keitä kattilassa kunnes raparperit ovat ihan pehmenneet.
Siivilöi juoma kulhoon.
Lisää 2-4 dl (maun mukaan) sokeria ja anna liueta mehun joukkoon.
Pullota mehu ja säilytä jääkaapissa.
Juo sellaisenaan tai lantraa vichyllä.
Ihana ja helppo ohje!
VastaaPoistaEn ole koskaan tehnyt raparperimehua.
Tuo vichy sopii varmaan kivasti siihen!
Kiitos hyvästä ohjeesta! Katsotaan saanko aikaiseksi tehdä...
Juu tämä on helppo ja hyvä mehu, kantsii kokeilla
PoistaRaikas janojuoma. Nyt raparperista saa monen laista herkkua:)
VastaaPoistaRaparperi on hyvä niin moneen
PoistaKauniin väristä! Tuhosin keväällä rapsut pihasta pois, täytyypä hakea mökiltä ja kokeilla. :)
VastaaPoistaKiitos Satu, raparperista on niin moneksi
PoistaVautsi,en ole kuullutkaan,että rapskuun yhdistettäisiin mustaherukanlehtiä!Pähkäilinkin eilen mitä ihmettä teen raparperipuskalle,joka alkaa kasvaa ihan mahdottomaksi.Tätä kokeilen:)
VastaaPoistaKiitos Mamma A, kokeile ihmeessä
PoistaEn minäkään ole tehnyt raparperimehua aiemmin.Piirakka ja ihan vain keotettynä esim.rahkan seassa on mun käyttökohteet.Vichy tuo varmasti keveyttä tuohon!
VastaaPoistaJuu vichy sopii tosi hyvin, tuo mukavaa raikkautta
PoistaEn minäkään ole tehnyt raparperimehua aiemmin.Piirakka ja ihan vain keotettynä esim.rahkan seassa on mun käyttökohteet.Vichy tuo varmasti keveyttä tuohon!
VastaaPoistaTällaista yhdistelmää ei olekaan tullut kokeiltua. Mustaherukanlehdistä olen tehnyt useinkin mehua. On myös hyvää boolin pohjana. Liisa
VastaaPoistaKannattaa kokeilla, tosi hyvää mehua
Poista