Ai että tykkään siitä, kun saa omasta pihasta hakea tykötarpeita leivontaan ja ruokailuun.
Raparperipuskassa oli vielä niin hyvännäköisiä varsia, että päätin pyöräyttää vielä piirakkaa.
Tämä resepti syntyi jälleen sitä mukaa kun sitä tein ja mitä kaapeista sattui löytymään, niillä mentiin.
Täytteeseen laitoin Korpihillasta ostaamaani kahvi-rommisiirappia ja se antoi aivan ihanan makuelämyksen tälle piirakalle. Täytyy kokeilla muitakin siirappimakuja tämän tyylisiin täytteisiin, sopii vallan mainiosti.
Näin sen tein:
Pohja:
1 dl sokeria
1 dl ruisleseitä
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl pullomargariinia
1 kananmuna
Sekoita kaikki ainekset kulhossa keskenään ja painele piirasvuoan (24 cm) pohjalle ja reunoille.
Päälle
5-6 dl raparperipaloja
2,5 dl kreikkalaista jogurttia
2 munaa
0,5 dl sokeria
vaniljasokeria
2 munaa
3 rkl kahvi-rommisiirappia
Paloittele raparperit ja lisää pohjan päälle
Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada raparperien päälle.
Paista uunissa 200 asteessa n. 35 minuuttia.
Hyvältä näyttää!
VastaaPoistaNamskis!
Kiitos Sari :)
PoistaTosi herkulliselta näyttää, vois tehä.
VastaaPoistaOsallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.
Kiitos paljon ja arvontaan osallistuttu :)
PoistaHerkullista!
VastaaPoistaKokeilemisen arvoinen juttu;)
Kiitos Ellen, kokeile ihmeessä :)
PoistaKiitos ja kiitos vastavierailusta :)
VastaaPoistaNjams raparperipiirakka on kyllä hyvää ja tämä näyttää erityisen maukkaalta. Ihanaa päivää! <3
VastaaPoistaKiitos Outi ja aurinkoisia päiviä sinulle
PoistaOlipa taas monta postausta, kun en ole pyörinyt lomallani blogeissa ja taas olet tehnyt ihania leivonnaisia. Liisa
VastaaPoistaKiitos Liisa :)
Poista