Ainakin kerran kesässä pitää tehdä raparperipiirakka
Tässäpä ihana raparperileivosten ohje.
Taikina
175 g voita tai margariinia
1½ dl sokeria
1 keltuainen
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
1 valkuainen
Väliin laitoin hillosokerin kanssa keitettyä raparperihilloketta.
Rahkatäyte
500 g rahkaa
150 g ranskankermaa
3 munaa
1 rkl vaniljasokeria
1½ dl sokeria
3/4 dl maizenaa
. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muut aineet paitsi valkuainen. Sekoita murumaiseksi taikinaksi.
Ota reilu kolmannes taikinasta erilleen.
Sekoita suurempaan taikinamäärään valkuainen. Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun vuoan (noin 25x30 senttiä) pohjalle.
Levitä raparperiseos vuokaan taikinapohjan päälle.
Sekoita rahkatäyteen aineet ja levitä se varovasti raparperin päälle. Murustele pinnalle loppu taikina.
5. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa pieniksi leivospaloiksi.
Kuulostaapa herkulliselta! Täytyykin testailla jossain vaiheessa :)
VastaaPoistaTestää ihmeessa Noora, tää on hyvää
PoistaIhanaa! Kuola valuu..
VastaaPoistaKiitos Satu
PoistaNiin ihanalta näyttää!
VastaaPoistaNyt tekis mieli maistaa...
Kiitos Sari, tule kaffille, leivoksia löytyy vielä pakkasesta
PoistaOijoi, tätä teenkin lomalla maalla kun pääsen raparperia poimimaan pihalta :)Ihanannäköistä!
VastaaPoistaKiitos Maiccu, tee ihmeessä :)
PoistaHerkullisen näköistä piirakkaa!! Sinä se osaat ja jaksat leipoa kaikkea herkullista :) Liisa
VastaaPoistaKiitos Liisa :)
Poista