4 dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
0,5 tl suolaa
3 dl Siro sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 rkl vaniljasokeria
1 d voisulaa
2 dl hapanta kermaa
2 munaa
kuivat aineet sekoitetaan (jauhot siivilän läpi), lisätään voisula ja kerma
vatkaa 2 min
lisää munat ja vatkaa vielä 2 min
Paista 175 n. 30 - 40 min
Tämän voisi nimittää vaikka pumpulikakuksi, niin ihanan pehmeää kakku oli. Voin kyllä suositella lämpimästi, jos tekee mieli ihan perinteistä kuivakakkua. Ainakin meillä osu ja upposi
Tuli kyllä hyvää ja niin helppo. Resepti talteen!
VastaaPoistaEikös vain, kiva kun löysit reseptini!
PoistaTodella hyvä kakku ja helppo tehdä.Minulle kävi harmittava takaisku:.Vuoka oli hyvin voideltu ja vehnänleseillä jauhotettu,mutta osa kakun pohjapinnasta jäi kiinni vuokaan.Kakku oli jo ehtinyt jäähtyäkin n,puolituntia.Jäin miettimään mikä meni pieleen? Oliko kakun koostumus sittenkin liian pumpulinen?Kyseinen kakku kaikessa pumpulimaisuudessaan olisi varmaan hieno kakkupohja vaikka kinuskille.
VastaaPoistaJuu tykkään itsekkin reseptistä. Harmi, että jäi kiinni. Itse käytän nykyään aina vuokaspraytä ja sillä olen saanut kyllä kaikki kakut irti vuoasta...olen itsekkin monesti kokenut vastaavia tapauksia, eli kakut on jäänyt kiinni vuokiin, mutta tuo spray on kyllä toiminut tässä asiassa.
PoistaAivan ihana kakku. Yritin tehdä myös sellaista "kerroskakkua", johon laitoin vaniljahyytelöä kahden kakkulevyn väliin. Kakun rakenne on kuitenkin niin hauras tai herkästi hajoava, että kovin esteettinen kakusta ei tullut. Sokerivesikuorrutus ja appelsiinin makuiset strösselit päälle, niin kyllä sitä omalle porukalle kehtasi tarjota ;) Ja ennen kaikkea, maku oli taivaallinen!
VastaaPoistaHienoa! Kakku on hyvää!
PoistaOikein hyvä kakku tuli. Teen tätä jatkossakin.
VastaaPoistaKiva kuulla!
Poista