torstai 10. syyskuuta 2015

Vaniljamarengit


Sehän varmaan on tullut tässä matkan varrella selväksi, että marengit ovat yksi minun paheeni.
Aina silloin tällöin niitä pitää pelti pari paistaa, eikä se satsi kyllä kauaa vanhene, parempiin suihin menee.
Toiset tykkää marengeista, jotka ovat hieman tahmaisia sisältä, mutta minusta parhaita ovat ihan rutikuivat, jotka sulavat suuhun ja rapsahtelevat mukavasti.
Näinhän niitä tehdään:

2 munanvalkuaista
ripaus suolaa
1 dl siro sokeria
2-3 tl vaniljasokeria
1 tl omenaviinietikkaa

Vatkaa valkuiaisia ja ripaus suolaa vaahdoksi. Lisää vähiteleln sokeri ruokalusikallinen kerrallaan 
Vatkaa massaa vähintään 10 min. Vaahdon tulee olla kovaa ja kiiltävää.
Lisää vaniljasokeri ja omenaviinietikka.
Pursota heti pellille, ettei massa ennätä löystyä
Paista 100 asteisessa uunissa 2,5 tuntia. Sammuta uuni ja jätä marengit vielä jälkilämpöön.
Säilytä tiiviissä rasiassa.
Tästä satsista tulee 2 pelllillistä pieniä ihania marenkeja.



8 kommenttia:

  1. Kiitos Kaisa! Tunnustan, en ole koskaan tehnyt itse marenkeja. Ja tämä ohje ei näyttänyt ollenkaan vaikealta. Ehkä minäkin... Syönyt kyllä olen. Kesän herkkua ovat jäätelö, marenki ja mansikat. Kaupasta ostetut marengit ovat tosi kalliita, joten tätä ohjetta pitää harjoitella ennen tulevaa uutta mansikkakautta.
    Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuulia, aurinkoa sinunkin viikonloppuusi. Marengit eivät ole ollenkaan vaikeita valmistaa ja ei voi makua verratakkaan kaupan tuotteisiin :)Tuumasta toimeen vaan

      Poista
  2. Onpas niin hienon täydellisiä marenkeja!

    VastaaPoista
  3. Ihana tuo pursotuskuvio. En ole aikoihin tehnyt marenkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati, tykkään itsekkin kovasti tuosta tyllasta.

      Poista