Sehän varmaan on tullut tässä matkan varrella selväksi, että marengit ovat yksi minun paheeni.
Aina silloin tällöin niitä pitää pelti pari paistaa, eikä se satsi kyllä kauaa vanhene, parempiin suihin menee.
Toiset tykkää marengeista, jotka ovat hieman tahmaisia sisältä, mutta minusta parhaita ovat ihan rutikuivat, jotka sulavat suuhun ja rapsahtelevat mukavasti.
Näinhän niitä tehdään:
2 munanvalkuaista
ripaus suolaa
1 dl siro sokeria
2-3 tl vaniljasokeria
1 tl omenaviinietikkaa
Vatkaa valkuiaisia ja ripaus suolaa vaahdoksi. Lisää vähiteleln sokeri ruokalusikallinen kerrallaan
Vatkaa massaa vähintään 10 min. Vaahdon tulee olla kovaa ja kiiltävää.
Lisää vaniljasokeri ja omenaviinietikka.
Pursota heti pellille, ettei massa ennätä löystyä
Paista 100 asteisessa uunissa 2,5 tuntia. Sammuta uuni ja jätä marengit vielä jälkilämpöön.
Säilytä tiiviissä rasiassa.
Tästä satsista tulee 2 pelllillistä pieniä ihania marenkeja.
Marengit ovat herkkua :-)
VastaaPoistaNäin on :)
PoistaKiitos Kaisa! Tunnustan, en ole koskaan tehnyt itse marenkeja. Ja tämä ohje ei näyttänyt ollenkaan vaikealta. Ehkä minäkin... Syönyt kyllä olen. Kesän herkkua ovat jäätelö, marenki ja mansikat. Kaupasta ostetut marengit ovat tosi kalliita, joten tätä ohjetta pitää harjoitella ennen tulevaa uutta mansikkakautta.
VastaaPoistaAurinkoista viikonloppua!
Kiitos Tuulia, aurinkoa sinunkin viikonloppuusi. Marengit eivät ole ollenkaan vaikeita valmistaa ja ei voi makua verratakkaan kaupan tuotteisiin :)Tuumasta toimeen vaan
PoistaOnpas niin hienon täydellisiä marenkeja!
VastaaPoistaVoi kiitos Jassuntassu
PoistaIhana tuo pursotuskuvio. En ole aikoihin tehnyt marenkia.
VastaaPoistaKiitos Kati, tykkään itsekkin kovasti tuosta tyllasta.
Poista