keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Lakukakku

Ruususen synttäreille tein tätä lakukakkua.
Itse olen ihan superlakufani, varsinkin englannin lakut ovat suurta herkkua.


Näin sen tein:

Pohja:
200 g digestivekeksiä
80 g voita

Täyte:

4 liivatelehteä
2,5 dl vispikermaa
250 g mascarponejuustoa
200 g vaniljatuorejuustoa
1 levy fazer lontoonraesuklaata
1 prk kermaviiliä

Murskaa keksit ja sulata voi.
 Lisää sula voi keksimurskan joukkoon, taputtele vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sulata suklaa varovasti.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
 Lisää mascarpone kermaviili ja sulatettu suklaa.
Liota liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja lisää ohuena nauhana massan joukkoon.
Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä yön yli.

Koristelussa ja yleensäkin leipomisessa mentiin näissä juhlissa melkein sieltä mistä aita on matalin.
Enkkulakupussista lakuja kakun päälle ja siinä se.

Tämä oli kyllä niin hyvää että lakunystäville taattu makuelämys.
Tehdään kyllä uudelleenkin.




7 kommenttia:

  1. Ai mitä herkkua olet taas loihtinut! Kiitos reseptistä. Tämä menee kokeiluun.

    VastaaPoista
  2. Maistuuko miten tuo laku kakussa? Mun mies on lakufani, ja heti oli tästä kiinnostunut. Ajattelin, että vois tehdä sinne tuleville synttäreille myös tätä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käviskö tuohon vaikka ihan Lontoon rae-karkit pohjaan lisäksi?

      Poista
    2. Laku maistuu siinä suklaan kyljessä, aattelin että seuraavan kerran voisi laittaa kaksi levyä, Aika pieni oli tuo vuoka mihin nyt tein. Tulipa mieleen että niillä lontoonrae karkeilla voisi koristella kakun ,eli hurauttaa pussillinen tuohon päälle niin tulisi sitä lakunmakua vielä enemmän

      Poista
  3. Aivan ihanan näköinen herkkukakku!
    Kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista