tiistai 14. heinäkuuta 2015

Mansikkajuustokakku 24 cm



Viikonloppuna lähti tuttavan synttäreille voileipäkakku ja tämä mansikkajuustokakku.
On aina niin jännittävää tehdä toisille kakkuja kun ei tiedä tuleeko floppi vai toppi.
No, hyvin olivat kuulemma kakut maistuneet, se on hyvä se
Näin tämän kakun siis tein:

Pohja:
200 g digestive keksiä
100 goita

Murskaa keksit hienoksi, lisää sulatettu voi joukkoon ja painele vuoan pohjalle.
Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Täyte:

4 dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
350 g pakastemansikkaa soseutettuna
2 dl kermaviiliä
10 liivatetta
sokeria
vaniljasokeria

Kiille

1,5 dl mansikkasosetta
0,5 dl vettä
3 liivatetta

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat ja sokeri sauvasekoittimella. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, kermaviili ja sokerit  ja mansikkasose. Liota liivatteet tilkkaan kuumaa vettä.
Kaada massan joukkoon ohuena nauhana.
Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä.
Lisää kiille kun täyte on hyytynyt




Koristeluun
Mansikoita, mansikanlehtiä ja -kukkia, pensasmustikkaa



19 kommenttia:

  1. Mikä herkku! Juustokakut ovat mun lemppareita. Kaunis koristelu sulla tässä.

    VastaaPoista
  2. Mikä herkku! Juustokakut ovat mun lemppareita. Kaunis koristelu sulla tässä.

    VastaaPoista
  3. Apua miten kaunis koristelu kakussa!!! Olet niin taitava!

    VastaaPoista
  4. Hurmaava kakku!!
    Hyvin viehättävä koristelu ja varmasti pöydän kaunotar!
    Lempeitä kesätuulia täältä Mantelilaaksosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna, ihania kesäpäiviä myös sinulle :)

      Poista
  5. Aina niin upean kauniita taideteoksia oikeita luomuksia. Ja varmasti suussa sulavia, jos vaan raaskisi maistaa… ainakin katsoa ja ihailla täytyy kauan ja hartaasti.

    VastaaPoista
  6. Voi miten upea kakku, ♥
    Miten tuota raaskii syödäkään?

    VastaaPoista
  7. Oi kuinka ihana resepti, kiitos tästä :) Iloista viikonloppua <3

    VastaaPoista
  8. Upea koristelu! Olikohan tuo kakkuresepti sama, jota itsekin tein jokin aika sitten. Maistui kyllä. Terkuin Liisa

    VastaaPoista