Tämä postaus on pitänyt tehdä jo kuukausia sitten. Kameraan olivat jääneet jälleen nämä kuvat piiloon ja nyt ne sieltä bongasin.
Kinder piirakka on meillä ainakin nuorison suosiossa, sitä kuuluvat tekevän aina tämän tästä. Itsekkin olen tätä muutaman pellillisen tehnyt "vierasvaraksi", eipä se vierasvarana ole säilynyt....kummallinen tuo meidän pakastin, kun sieltä tuppaa häviävään kaikki herkut ihan noin vain....
Tämänkin reseptin olen kopsannut Tarun ihanasta blogista, joka on pullollaan kauniita herkkuja.
Jos siis jotain todella makeaa ja herkullista haluat - se on tässä jo pieni pala saa makeannälän tyydytettyä
Näin se tehdään
(ohje on kopioitu suoraan Tarulta)
Kinder-Piirakka (PELLILLINEN)
6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja tai glut. vaaleaa jauhoseosta
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita tai margariinia
4 munaa
Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään. Kiehuta vesi ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja hämmennä puukauhalla kuivien aineiden joukkoon. Lisää puukauhalla sekoittaen vielä munat yksitellen taikinaan.
PAISTA 200 astetta, noin 30-35 min.
Jäähdytä piirakkapohja hyvin ennen kreemin ja suklaan laittoa.
Voikreemi:
150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
(2 keltuaista)
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kunnolla vaahdoksi (5-10 min). Lisää joukkoon vaniljasokeri (ja keltuaiset yksitellen). Vatkaa vielä hetki. Levitä notkea kreemi jäähdytetyn pohjan päälle ja laita suklaan sulatuksen ajaksi pakasteeseen, jotta lämmin suklaa ja pehmeä kreemi eivät sekoitu keskenään.
Kuorrutus:
200-250 g maitosuklaata sulatettuna
Sulata suklaa mikrossa, levitä kovettuneen kreemin päälle.
VINKKI: Kaada vain osa suklaasta pienelle alueelle ja levitä se ensin. Tee näin suklaan levitys osissa. Jos kaadat suklaan kerralla kovetetun kreemin päälle, jämähtää suklaa helposti paksuiksi kerroksiksi, eikä sillä saa koko pohjaa peitettyä.
Koristelu: Valkoista suklaata tai nonparelleja
Minun uuni on 60 cm, sen vuoksi pohjasta ei tule niin paksua kuin voisi tulla.
Kuulostaa herkulliselta ja ennen kaikkea yksinkertaiselta. Kokeiltava on ja pian! Liisa
VastaaPoistaNo niin Liisa ei muuta kun taikinaa sekoittamaan :)
PoistaNäyttää ihanalta. Namskin.
VastaaPoistaKiitos Kati ihanaa on :)
PoistaOunou! Meikäläisen ei auta tuommoisia herkkuja leipoa..
VastaaPoistaJoskus saa Satu herkutella pihatöiden lomassa :)
PoistaVaikuttaa herkulta :-) Meilläkin 60 cm:n uuni, joten pitänee tehdä 1½-kertainen annos paksumpaa pohjaa varten.
VastaaPoistaSItä se on ,täytyy itsekkin tehdä seuraavalla kerralla isompi annos niin saa tuhtimmat palat :)
PoistaNamskis vaan! Kokeiltava on :D Ja en tiedä noista pakastimista, meilläkin ihan sama juttu vierasvarat häviää ja kukaan ei tunnusta käyneensä pakastimella ;-P
VastaaPoistaKokeile ihmeesssä Tuitiina kun jotain oikein makeaa haluttaa :)
PoistaHerkullisilta näyttää ja varmaan maistuukin:)
VastaaPoistaKiitos Ritva, tämä on kyllä sellaista herkkua että kielen vie mennessään :)
PoistaOlet valmistanut Kinder piirakkan. Se on todella kauniisti koristeltu ja varmasti on herkkujen herkku. Hyvä kun mainitsit, että glut.vaaleat jauhoseokset käyvät.
VastaaPoistaBlogisi on kyllä ihan parhaita, kun täältä löytyy joka lähtöön kaikkea hyvää.
Kiitos Kaisa
Voi kiitos Sirkka kommentistasi :)
PoistaAaah no nyt löyty taas oiva uusi ohje sellaiseen todella pahanlaatuiseen makeannälkään.. ;)
VastaaPoistaJuu kyllä makennälkä tällä lähtee :)
PoistaTätä on kokeiltu meilläkin ja herkulliseksi havaittu, :D
VastaaPoistaHerkkua mutta ei niin kevyttä...:)
Poista