keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Maalaisleipää

Viikonlopuksi saimme niin hyvää seuraa, että mieheni halusi leipoa leivänkin itse viinikanan seuraksi. Ohje löytyi Kotikokki.net sivustolta
Ei ollenkaan ollut pöllömpi idea, koska tämä leipä oli todella, todella herkullista.



Näin se tehtiin:

3 dl vettä
2 rkl fariinisokeria
1 dl grahamjauhoja
1pss kuivahiivaa
6 dl vehäjauhoja
0,5 rkl suolaa
2 tl oliiviöljyä

Sekoita kädenlämpöiseen veteen sokeri ja grahamjauhot sekä hiiva.
 Anna seisoa n. 10 minuuttia.
 Vatkaa joukkoon puolet vehnäjauhoista ja suola.
 Lisää loput jauhoista ja vaivaa taikinaa 6 minuuttia.
Öljyä isohko kulho ja nosta taikina kohoamaan siihen n. 1,5 tunniksi.
Jaa taikina kahteen osaan ja kauli pitkulaiseksi paksuksi levyksi. 
Kääri levyt rullalle ja anna nousta noin 0,5 tuntia.

Laita uuni lämpiämään 275 asteeseen ja kuumenna paistopelti uunissa. 
Aseta leivät kuumalle leivinparoidulle pellille ja tee muutama matala viilto pintaan ja paista 10 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä leivät vielä jälkilämpöön 15 minuutiksi.
Laita uunin pohjalle astiaan vettä, jotta leivät paistuvat hieman kosteassa uunissa rapeiksi.
Jäähdytä leivät ritilän päällä, älä peitä liinalla.


Viikonlopun tunnelmat voisi paketoida näihin 
Äiti Teresan sanoihin:

Älä koskaan anna kenenkään tulla luoksesi ja lähteä pois tuntematta oloaan onnellisemmaksi ja paremmaksi.



8 kommenttia:

  1. Hyvän näköiset leivät. Äiti Teresalla oli viisaita sanoja.

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköistä leipää. Mikään ei voita vastaleivottua leipää :) Liisa

    VastaaPoista
  3. Kuvittelen kotona vastapaistetun leivän tuoksun ja vesi nousee kielelle....

    VastaaPoista
  4. Leivän tekeminen on minusta niin rentouttavaa puuhaa ja se vastaleivotun leivän tuoksu...voiko parempaa olla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoppa älä muuta Tuitiina vastaleivotun leivän tuoksu....

      Poista