Tässä mukavaa vaihtelua normi kahvikakulle. Sisään tuleva muruseos antoi mukavaa suutuntua ja makua tuohon omenaiseen kakkuun. Intiaanisokeri tietysti antaa oman ihanan makuvivahteen. Passaa oikein hyvin tähän kakkuun. Tätä tehdään ehdottomasti toistekkin ja suosittelen kyllä kokeilemaan.
Pohja
200 g voita
3 dl intiaanisokeria
3 kananmunaa
2 tl vanilja-aromia
200 g ranskankermaa
5 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
Murotaikina:
1 ½ dl intiaanisokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
ripaus suolaa
3 rkl voita
3 omenaa
Kuorrutus:
2 dl tomusokeria
1 dl vaahterasiirappia (vaaleaa siirappia)
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää vanilja-aromi ja ranskankerma. Lopuksi kuivat aineet sekaan.
Laita muruseoksen ainekset kulhoon ja nypi murumaiseksi. Levitä puolet taikinasta irtopohjavuokaan ja lisää reilu puolet muruseoksesta ja kuoritut, kuutioidut omenat päälle. Lisää loppu taikina ja muruseos vielä pinnalle.
Paista 180 asteessa n. 50 min.
Anna jäähtyä
Tee kuorrutus ja pursota kakun pinnalle.
Voi vitsit kun kuulostaa herkulle, ihan pakko testata tuota kakkua, kiitos vaan reseptistä :)
VastaaPoistaKiitos Susanne, kokeiles ihmeessä!
PoistaKyllä on niiin herkullisen näköinen tähti kakku ja hyvin olet onnistunut, kuten aina näissä leipomuksissasikin..
VastaaPoistaettä kuinka upea nimikin on kahvikakulla.
Kiitos ohjeesta, joka on ehdotomasti kokeilemisen arvoinen.
Kiitos Sirkka, kokeile ihmeessä :)
PoistaIhana tähtikakku,varmaan maistuis.♥
VastaaPoistaKiitos Ritva, tänne vain maistamaan :)
PoistaMaistuis mullekin.. herkulliselta kuulostava resepti:)
VastaaPoistaTervetuloa Tuta kaffille!
PoistaIhania reseptejä sulla täällä, tiramisu lähtee kokeiluun hetimiten! =)
VastaaPoistaKiitos Mari, tiramisu on kyllä helppoa herkkua!
PoistaKiinnostavalta kuulostaa.
VastaaPoistaIhan mukava vaihtelu kuivakakulle.
Poista