keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Sara La Fountain kahvikakku


Tässä mukavaa vaihtelua normi kahvikakulle. Sisään tuleva muruseos antoi mukavaa suutuntua ja makua tuohon omenaiseen kakkuun. Intiaanisokeri tietysti antaa oman ihanan makuvivahteen. Passaa oikein hyvin tähän kakkuun. Tätä tehdään ehdottomasti toistekkin ja suosittelen kyllä kokeilemaan.

Pohja

200 g voita
3 dl intiaanisokeria
3 kananmunaa
2 tl vanilja-aromia
200 g ranskankermaa
5 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa


Murotaikina:

1 ½ dl intiaanisokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
ripaus suolaa
3 rkl voita


3 omenaa

Kuorrutus:

2 dl tomusokeria
1 dl vaahterasiirappia (vaaleaa siirappia)





Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää vanilja-aromi ja ranskankerma. Lopuksi kuivat aineet sekaan. 
Laita muruseoksen ainekset kulhoon ja nypi murumaiseksi. Levitä puolet taikinasta irtopohjavuokaan ja lisää reilu puolet muruseoksesta  ja kuoritut, kuutioidut omenat päälle. Lisää loppu taikina ja muruseos vielä pinnalle.
Paista 180 asteessa n. 50 min.
Anna jäähtyä
Tee kuorrutus ja pursota kakun pinnalle.








12 kommenttia:

  1. Voi vitsit kun kuulostaa herkulle, ihan pakko testata tuota kakkua, kiitos vaan reseptistä :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä on niiin herkullisen näköinen tähti kakku ja hyvin olet onnistunut, kuten aina näissä leipomuksissasikin..
    että kuinka upea nimikin on kahvikakulla.
    Kiitos ohjeesta, joka on ehdotomasti kokeilemisen arvoinen.

    VastaaPoista
  3. Ihana tähtikakku,varmaan maistuis.♥

    VastaaPoista
  4. Maistuis mullekin.. herkulliselta kuulostava resepti:)

    VastaaPoista
  5. Ihania reseptejä sulla täällä, tiramisu lähtee kokeiluun hetimiten! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari, tiramisu on kyllä helppoa herkkua!

      Poista