tiistai 7. tammikuuta 2014

Alfred Eight kakku

Eilen tarjoiltiin vieraille tälläista kakkua. Joulupukki toi muutaman rasian After Eight suklaata ja yhden rasian
sain tuhottua tähän kakkuun. Hyvin toimi.




Yleensä näihin juustokakkuihin teen keksipohjan, mutta kun nyt hiiret olivat syöneet kaikki keksit, niin tein Brownies pohjan

125 g voita tai margariinia
75 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja

Rasva sulatetaan ja lisätään suklaa joukkoon. Sekoita tasaikseksi. Lisää suola ja sokerit. Sekoita munat yksitellen ja lisää jauhot. Paista 175 asteessa n. 15 minsaa. Anna pohjan jäähtyä.

Täyte:      2,5 dl flora vispiä
               200 g tuorejuustoa
               300 g after eight suklaata
               4 liivatetta
               tilkka kuumaa vettä

Koristeluun 2,5 dl flora vispiä, after eight suklaata ja nomparellejä

Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto joukkoon. Sulata suklaat mikrossa. Suklaa sulaa tosi nopsaa, joten sulattele varoen. Lisää kerma-tuorejuusto vaahtoon suklaa ja lisää kuumaan veteen liotetut liivatteet mukaan. Kaada massa kakkupohjan päälle. Anna hyytyä mielellään yön yli.





Vieraat voivat tulla:


ja siellä kaikilla oli niin mukavaa....

15 kommenttia:

  1. Kyllä on komean näköinen kakku,varmaan on maukas nam:)

    VastaaPoista
  2. Voi apua miten upea kakku! Pitäis näin joulun jälkeen vaan popsia vihanneksia, mutta mä vaan katselen upeita kakkuja! Nyt tuli makean nälkä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna, kyllä tässä riittäis itellekkin pelkkä silmänruoka :)

      Poista
  3. Voi nam taas. Sulla on kyllä taito hyppysissä :) Kutsutaanko sitä jauhopeukaloksi:D

    VastaaPoista
  4. Siivun ottaisin hyvin mielelläni ♥ ♥

    VastaaPoista
  5. Voi apua miltä herkulta sekä kuulostaa että näyttää, slurps:)

    VastaaPoista
  6. Wow, miten upea kakku! Maistuis kyllä mullekin. Taidokkaasti tehty!

    VastaaPoista