torstai 19. joulukuuta 2013

Taatelikakku

on ehdoton joulukakku meidän perheessä. Näitä on tullut jo muutama tehtyäkin, myös jouluviemisiksi.


3 dl vettä
2 dl sokeria
1 pkt taatelia

200 g voita
2 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Pilko taatelit veden ja sokerin sekaan ja keitä pehmeiksi. Lisää kuumaan taateliseokseen voi. Soseuta tasaikseksi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat yksitellen seokseen.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet rasva-taateliseokseen ja laita taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa n. tunti.
Helppoa ja niiiin maukasta!

10 kommenttia:

  1. Taatelikakku on munkin ihan ykkös suosikki joulukakuista!!! <3 En ole vielä ehtinyt tehdä, mutta uskoisin viikonloppuna tekaisevani parit taatelikakut! ;)

    VastaaPoista
  2. Taatelikakku se olla pitää jouluna:)

    VastaaPoista
  3. Taatelikakku kuuluu meidänkin kahvipöytään jouluna:)

    VastaaPoista
  4. Taatelikakku on mun äidin lemppari, mutta mulle se ei ole kolahtanut.. Tykkään enemmän pumpulikakusta tai konjakkikakusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat niitä makuasioita...tuo konjakkikakku kuulostaa mielenkiintoiselta

      Poista