tiistai 31. joulukuuta 2013

Kaikkea parasta vuodelle 2014

Mene tyynesti hälyn ja kiireen keskelle ja muista mikä rauha käteytyy hiljaisuuteen. Niin pitkälle kuin itsestäsi luopumatta on mahdollista, pysy hyvissä väleissä ihmisten kanssa. Puhu oma totuutesi rauhallisesti ja selkeästi ja kuuntele muita, myös tyhmiä ja tietämättömiä, heilläkin on oma tarinansa kerrottavana.
Vältä äänekkäitä ja hyökkäileviä henkilöitä. Ne ovat piina sielulle.
Jos vertailet itseäsi muihin voit tulla turhamaiseksi ja katkeraksi, sillä aina on olemassa suurempia ja mitättömämpiä ihmisiä kuin sinä itse. Iloitse saavutuksistasi yhtälailla kuin suunnitelmistasi.

Säilytä kiinnostus elämäntyöhösi, olipa se kuinka vaatimaton tahansa; se on todellista ja kiinteää omaisuutta ajan ja onnen vaihtuessa.
Harrasta varovaisuutta liiketoimissasi, sillä maailma on petkutusta täynnä. Älköön se kuitenkaan tehkö sinua sokeaksi sille mitä hyvyyttä on olemassa. Monet ihmiset tavoittelevat korkeita ihanteita, ja kaikille elämä on täynnä sankaruutta.
Ole oma itsesi varsinkaan älä teeskentele kiintymystä. Älä ole ivallinen rakkauden suhteen, sillä kaiken kuivuuden ja hurmattomuuden keskellä se on ikuista kuin ruoho.
Ota lempeästi vastaan vuosien antama neuvo luopumalla tuskattomasti nuoruuteen kuuluvista asioista. Kasvata ja vahvista henkeäsi  suojaamaan sinua äkillisen epäonnen kohdatessa mutta älä masenna itseäsi kuvittelemalla. Monet pelot ovat uupumuksen ja yksinäisyyden synnyttämiä. Terveellistä itsekuria unohtamatta ole lempeä itseäsi kohtaan.
Olet universumin maailmankaikkeuden lapsi, et vähemmän kuin puut ja tähdet, sinulla on oikeus olla täällä. Ja olkoonpa se sinulle selvä tai ei, maailmankaikkeus joka tapauksessa kehkeytyy niin kuin sen tuleekin. Sen vuoksi säilytä rauha Jumalan kanssa, olkoonpa kuva hänestä mikä tahansa ja mitä lienevätkin toimesi ja rientosi, elämän hälisevän sekasorron keskellä, säilytä rauha sielusi kanssa.
( Löytynyt vanhasta St. Paulin kirkosta Baltimoresta 1692)
18 kommenttia:

 1. Kiitos, Hyvää Uuta-Vuotta 2014,sinulle ja perheellei.♥

  VastaaPoista
 2. Idearikasta ja luovaa vuotta 2014!

  VastaaPoista
 3. Viisaiden sanojen rivejä!

  Kaikkea hyvää, valoisaa, levollisen lempeää uuden alkaneen vuoden päiviisi!

  VastaaPoista
 4. Onnellista uutta vuotta teille! <3

  VastaaPoista
 5. Kaunista tekstiä...
  Toivottavasti tämä vuosi on parempi kuin edellinen <3

  VastaaPoista
 6. Viisaita sanoja! Ja tärkeitä elämänohjeita! Valoisaa alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä Tuulia, pitäisi näitä sanoja muistaa aina aika-ajoin lukea...

   Poista
 7. Viisasta tekstiä ja ihan ajankohtaista tänäkin päivänä! Hämmästyin kun huomasin vuosiluvun. Iloa uudelle vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä teksti on kulkenut mukanani 15-vuotiaasta lähtien ja aina se tuntuu yhtä ajankohtaiselta. Iloa tähänkin vuoteen Marita!

   Poista