lauantai 8. kesäkuuta 2013

Raparperi-toffeepiirakka



raparperitaivas  missä se lie
ilmalaiva  meidät perille vie
ja se taivas  on sun ja mun
piilopaikka yhteinen...

Raparperi on suurta herkkuani. Itselläni ei jostain kumman syystä ole yhtään raparperipuskaa, mutta onneksi on Sirpa, jolla kasvaa ihanat raparperit. Sieltä olen jo monena vuonna saanut hakea raparperit, niin  myös hain tässä yhtenä iltana.

Piirakkahan pitää tietenkin leipoa tuoreista raparpereista.
Tämä on niin hyvää, ihanasti tuo kinuski natsaa raparperin kirpeyteen


                                                                                  Pohja:     
                100 g voita
                                            1 dl sokeria (intiaanisokeria)
          1 muna
                          1 tl leivinjauhetta
                                 2 1/2 dl vehnäjauhoja

vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää munat ja jauhoseos
Painele voideltuun piirakkavuokaan

                                                    Täyte:
               2-3 raparperia pilkottuna
               1 tlk kondensoitua maitoa (ei keitettyä)
               1 prk mascarpone juustoa
               1 muna
                  vaniljasokeria
                  kanelia
pilko raparperit pohjan päälle.
Sekoita kondensoitu maito, juusto, muna, vaniljasokeri ja kaneli
Kaada seos raparperien päälle

                                                                 Paista 175 asteessa n, 45 min
Itse käytän intiaanisokeria ja se kyllä antaa oman hyvän säväyksen leivonnaisiin...suosittelen!


8 kommenttia:

  1. Tosi hyvän näköinen piirakka, pitää kokeilla itsekin kunhan oma eka raparperi puska alkaa tuottaa satoa:) tosi ihania kirpparilöytöjä olet myös tehnyt;) t.mervi

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköinen piirakka! Täytyypä laittaa omalle pihalle raparperipuska, kunhan saan tehtyä kunnon pihasuunniteman ensin.

    VastaaPoista
  3. Varmasti on ihanaa piirakkaa!Täytyy laittaa ohje muistiin.Olen itse yleensä tehnyt raparperi-rahkapiirakkaa,niin tämä toisi mukavaa vaihtelua.
    Kiitos kommentista blogissani :)

    VastaaPoista
  4. Namm... Tuota täytyykin kokeilla!
    Suloista sunnuntaita!

    VastaaPoista
  5. Kiitos Mervi, Hanni, Ansku ja Titti kommenteistanne ja aurinkoista sunnuntai päivää!

    VastaaPoista
  6. heips! tämä resepti osui silmiini etsiresepti.fi-sivuston kautta ja pakkohan tätä oli kokeilla. oli todella hyvää, kiitos reseptistä! tätä tulee varmasti tehtyä toistekin (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Cua, kiva kun tykkäsit reseptistä.

      Poista
  7. Mäkin leivon inkkarisokerilla. Ostan isoissa useamman kilon pusseissa niin riittää pitemmäksi aikaa. Tykkään varsinkin suklaisissa leivonnaisissa sokerin tummasta mausta. Nyt vain puuttuu multa tuo raparperi. :D

    VastaaPoista