Tälläinen kakku minua odotti torstaina, kun tulin töistä kotiin. Pojat olivat leiponeet niin herkullisen kakun, jossa oli siis raparperia, kermaa ja mansikoita. Eihän tälläisesta yhdistelmästä muutakaan voi tulla.
Ohje on K- ruokalehdestä
Pohja: 150 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
1 tl kaardemummaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
n. 4 dl raparperiä pieninä paloina
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Jatka vatkaammista hetken aikaa ja lisää kaardemumma. Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon. Sekoita jauhoseos varovaisesti taikinaan ja kaada taikina vuokaan.
Levitä raparperipalat taikinan pinnalle.
Kypsennä 175 asteessa n. 40 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä.
Levitä raparperipalat taikinan pinnalle.
Kypsennä 175 asteessa n. 40 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä.
Päälle: 2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
vaniljasokeria
tuoreita mansikoita
MUMS!
Ompa herkullinen kakku.Hyvää juhannusta Kaisa.♥
VastaaPoistaKiitos Ritva, ihanaa keskikesän juhlaa myös sinulle!
PoistaEi voi olla muuta kuin hyvää! Ihanaa juhannuksen aikaa :)
VastaaPoistaKiitos, samoin sinulle Hannele
Poista