raparperitaivas missä se lie
ilmalaiva meidät perille vie
ja se taivas on sun ja mun
piilopaikka yhteinen...
Raparperi on suurta herkkuani. Itselläni ei jostain kumman syystä ole yhtään raparperipuskaa, mutta onneksi on Sirpa, jolla kasvaa ihanat raparperit. Sieltä olen jo monena vuonna saanut hakea raparperit, niin myös hain tässä yhtenä iltana.
Piirakkahan pitää tietenkin leipoa tuoreista raparpereista.
Tämä on niin hyvää, ihanasti tuo kinuski natsaa raparperin kirpeyteen
Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria (intiaanisokeria)
1 muna
1 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl vehnäjauhoja
vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää munat ja jauhoseos
Painele voideltuun piirakkavuokaan
Täyte:
2-3 raparperia pilkottuna
1 tlk kondensoitua maitoa (ei keitettyä)
1 prk mascarpone juustoa
1 muna
vaniljasokeria
kanelia
pilko raparperit pohjan päälle.
Sekoita kondensoitu maito, juusto, muna, vaniljasokeri ja kaneli
Kaada seos raparperien päälle
Paista 175 asteessa n, 45 min
Itse käytän intiaanisokeria ja se kyllä antaa oman hyvän säväyksen leivonnaisiin...suosittelen!
Tosi hyvän näköinen piirakka, pitää kokeilla itsekin kunhan oma eka raparperi puska alkaa tuottaa satoa:) tosi ihania kirpparilöytöjä olet myös tehnyt;) t.mervi
VastaaPoistaHerkullisen näköinen piirakka! Täytyypä laittaa omalle pihalle raparperipuska, kunhan saan tehtyä kunnon pihasuunniteman ensin.
VastaaPoistaVarmasti on ihanaa piirakkaa!Täytyy laittaa ohje muistiin.Olen itse yleensä tehnyt raparperi-rahkapiirakkaa,niin tämä toisi mukavaa vaihtelua.
VastaaPoistaKiitos kommentista blogissani :)
Namm... Tuota täytyykin kokeilla!
VastaaPoistaSuloista sunnuntaita!
Kiitos Mervi, Hanni, Ansku ja Titti kommenteistanne ja aurinkoista sunnuntai päivää!
VastaaPoistaheips! tämä resepti osui silmiini etsiresepti.fi-sivuston kautta ja pakkohan tätä oli kokeilla. oli todella hyvää, kiitos reseptistä! tätä tulee varmasti tehtyä toistekin (:
VastaaPoistaKiitos kommentistasi Cua, kiva kun tykkäsit reseptistä.
PoistaMäkin leivon inkkarisokerilla. Ostan isoissa useamman kilon pusseissa niin riittää pitemmäksi aikaa. Tykkään varsinkin suklaisissa leivonnaisissa sokerin tummasta mausta. Nyt vain puuttuu multa tuo raparperi. :D
VastaaPoista