sunnuntai 30. elokuuta 2015

Mansikka-vaniljahillo

 Nyt kun olen erävoiton saanut noista hiiristä, niin olen keitellyt hilloa kypsyneistä mansikoista.
Ai että, pieni juttu tekee hyvää perushilloon.
Laitoin mansikoiden ja sokerin kanssa kiehumaan myös pari vaniljatankoa siemenieen ja kylläpä se antoikin varsinkin tällaiselle vaniljanystävälle mukavan säväyksen.
Näin siis tein:

2 kg mansikoita
1 kg hillosokeria
2 vaniljatankoa 
(raaputin ensin siemenet ja sitten heitin myös tangot sekaan, poista tangot, kun alat purkittamaan hilloa:) )

Ihanaa itsetehtyä hilloa oman maan mansikoista!

7 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköistä! Alkoi tehdä mieli lettuja..

    VastaaPoista
  2. Tänä vuonna ei tullut mansikoita tarpeeksi,niin jäi hillot tekemättä.Oma hillo säilyttää hyvän punaisen värin koko talven, päinvastoin kuin teollisesti valmistetut.

    VastaaPoista
  3. Tänä vuonna ei tullut mansikoita tarpeeksi,niin jäi hillot tekemättä.Oma hillo säilyttää hyvän punaisen värin koko talven, päinvastoin kuin teollisesti valmistetut.

    VastaaPoista
  4. Kotitekoista hilloa, nam. Vanilija tuo varmasti ihanan säväyksen.

    VastaaPoista
  5. Ihanaa itsetehtyä hilloa! Kyllä se vaan maistuu paljon paremmalle kuin kaupasta ostettu. Raskiiko tuota edes syödä :) Kivaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  6. Nam, vaniljalla maustettua! Kuulostaa kyllä niiiin hyvältä!

    VastaaPoista
  7. Kiitos kommenteistanne Satu, Aikku, Kati Jassuntassu ja Liisa

    VastaaPoista