Synttäreille tein myös tällaista superhyvää toffeejuustokakkua joka hupenikin alta aikayksikön ja reseptiä jaoin vieraille mukaan. Suosittelen kokeilemaan, meillä tätä tullaan varmasti tekemään vielä useasti.
Näin sen tein:
Pohja:
440 g fanipaloja (2 pientä pussia)
Täyte:
6 liivatetta
1 prk Viola vaniljatuorejuustoa
250 g mascarponejuustoa
1 prk kondensoitua maitoa
(keitettyä, jota saa siis valmiina keitettynäkin kaupoista)
2,5 dl flora kuohua
tilkka kuumaa vettä
Päälle
2 isoa dajm patukkaa
vispikermaa
Murskaa fanipalat karkeaksi rouheeksi ja levitä irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sekoita keskenään vatkaimella juustot ja kondensoitu maito
Vatkaa kerma vaahdoksi
Yhdistä juusto ja kermaseokset
Keitä tilkka vettä ja liota liivatteet.
Vatkaa liivatteet massan joukkoon.
Levitä massa fanipalojen päälle.
Anna hyytyä yön yli.
Murskaa dajmit ja levitä kakun pinnalle ja koristele kermavaahdolla halutessasi.
Täytekakkuna meillä oli tälläiset pienet legopalikat, joissa täytteenä mangomousse. Päällinen sokerimassaa.
Upea tuo toffeejuustokakku! Ja taatusti makea :-)
VastaaPoistaKiitos :) Suussa sulavaa kakkua, nams!
PoistaTuota toffeejuustokakkua on pakko joskus kokeilla, näyttää hyvältä ja vie varmasti kielen mennessään :)
VastaaPoistaKiitos Kati, se on HYVÄÄÄÄÄ....kokeile ihmeessä.
PoistaNo jo on taas upea kakku ja kyllä melkein maistoin sen jo suussani. Kiitos ohjeesta. Pitää kokeilla, koska rakastan juustokakkuja. terkuin Liisa
VastaaPoistaKiitos Liisa, suosittelen kyllä kokeilemaan!
PoistaOnpa upea kakku ja varmasti hyvää ♥
VastaaPoistaKiitos Kirsti, kyllä kakku maistui :)
PoistaKokeilin tuota toffeejuustokakkua ja oli kyllä hyvää! Laitoitko tuohon pohjaan keksimurskan lisäksi rasvaa yhtään? Kun itse en laittanut ja se ei sitten jähmettynyt yhtään yhtenäiseksi pohjaksi vaan mureni leikatessa. -M
VastaaPoistaJos siihen suklaakeksiin laittaa rasvaa niin kun se suklaa sulaa ja jähmettyy rasvan kanssa niin sitä ei tahdo saada kirveelläkään sitten leikattua...eli tavallaan se keksimuru ilman rasvaa on vain sattumina siellä pohjalla, eli se ei siellä tietenkään jähmety...antaa vain mukavaa rouskuteltavaa. Rasvan kanssa se pohja on hyvä yhtenäinen, mutta se leikkaaminen on siis haastavaa...
Poista