keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Foccacia




Koko Suomi Leipoo -ohjelmasta inspiroituneena päätin minäkin kokeilla tätä niin paljon kehuttua Foccacia leipää ja täytyy sanoa, että ei tätä turhaan ole kehuttu. Tuli haettua pala jos toinenkin ihan vain maistellakseen...
Tätä tulee leivottua varmaan useasti ja seuraavilla kerroilla en säästele tomaattien ja oliivien määrässä, niitä saa olla reilusti


1 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
3 1/2 dl vettä
7 dl vehnäjauhoja
1/2 dl oliiviöljyä *
kuivattua rosmariinia (ei ollut tähän hätään tuoretta)
mustia oliiveja
kirsikkatomaattia
sormisuolaa (pinnalle)

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, ja lisää suola, jauhot ja oliiviöljy. Vaivaa taikinaa n. 10 minuuttia ja anna sen kohota liinan alla 20 minuuttia. 
Öljyä reilusti oliiviöljyllä vuoan pohja ja sipasin öljyä reunoillekkin (öljyä ei kannate säästellä

 Painele taikina vuokaan (minulla oli tavallinen lasagnevuoka)ja jätä kohoamaan liinan alle vielä 45 minuutiksi. Tämän jälkeen valele pinta reilusti oliiviöljyllä, painele taikinaan puolitetut tomaatit, oliivirenkaat ja ripottele reilusti sormisuolaa.


Paista leipää 225 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia


4 kommenttia:

  1. Mä leivoin kanssa tänään ensi kertaa elämässäni focacciaa ja voi mahoton että onkin herkkua,ei taatusti jäänyt viimeiseksi kerraksi:)

    VastaaPoista
  2. Oi nam, pitääkö tässä itsekkin ruveta leipomaan.
    Toisella silmällä vähän katselin tuota kyseistaä ohjelmaa ja tytär sanoi heti et tuota pitää tehdä :) Viikonloppuna jos sit leivottais <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin tuumasta toimeen vaan. Tätä kun kerran tekee niin tekee varmaan toisen ja kolmannenkin kerran

      Poista