Koko Suomi Leipoo -ohjelmasta inspiroituneena päätin minäkin kokeilla tätä niin paljon kehuttua Foccacia leipää ja täytyy sanoa, että ei tätä turhaan ole kehuttu. Tuli haettua pala jos toinenkin ihan vain maistellakseen...
Tätä tulee leivottua varmaan useasti ja seuraavilla kerroilla en säästele tomaattien ja oliivien määrässä, niitä saa olla reilusti
1 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
3 1/2 dl vettä
7 dl vehnäjauhoja
1/2 dl
oliiviöljyä *
kuivattua rosmariinia (ei ollut tähän hätään tuoretta)
mustia oliiveja
kirsikkatomaattia
sormisuolaa (pinnalle)
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen,
ja lisää suola, jauhot ja oliiviöljy. Vaivaa taikinaa n. 10 minuuttia ja anna
sen kohota liinan alla 20 minuuttia.
Öljyä reilusti oliiviöljyllä vuoan pohja ja sipasin öljyä reunoillekkin (öljyä ei kannate säästellä
Painele taikina vuokaan (minulla oli tavallinen lasagnevuoka)ja jätä
kohoamaan liinan alle vielä 45 minuutiksi. Tämän jälkeen valele pinta
reilusti oliiviöljyllä, painele taikinaan puolitetut tomaatit, oliivirenkaat ja ripottele reilusti sormisuolaa.
Paista leipää 225
asteisessa uunissa n. 25 minuuttia
Mä leivoin kanssa tänään ensi kertaa elämässäni focacciaa ja voi mahoton että onkin herkkua,ei taatusti jäänyt viimeiseksi kerraksi:)
VastaaPoistaEikös vain ollutkin todella herkkua!
PoistaOi nam, pitääkö tässä itsekkin ruveta leipomaan.
VastaaPoistaToisella silmällä vähän katselin tuota kyseistaä ohjelmaa ja tytär sanoi heti et tuota pitää tehdä :) Viikonloppuna jos sit leivottais <3
No niin tuumasta toimeen vaan. Tätä kun kerran tekee niin tekee varmaan toisen ja kolmannenkin kerran
Poista