Tätä mariannejuustokakkua olen tehnyt tilauksesta monen monta kertaa ja niinpä nytkin lähti erään naisen syntymäpäiville tällainen kakku.
Ainekset ovat joka kerta samanlaiset, mutta koristelu muuttuu näköjään sitten joka kakussa omanlaiseksi.
Tällä kertaa tein pinnalle ihanan suklaaganachen ja koristelu antaa viitteitä tulevasta pääsiäisestä.
Näin tämän siis tein:
Pohja ihan tavallinen digestivekeksipohja
Täyte:
6 liivatetta
4 dl kuohukermaa
250 g mascarponejuustoa
200 g vaniljatuorejuustoa
2 dl maustamatonta jogurttia
tomusokeria
1 pss marianne crush
Laita liivatteet kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Pehmennä juustot ja lisää jogurtin kanssa kermavaahdon joukkoon.
Mausta tomusokerilla
Lisää marianne crush rouhe
Kiehauta tilkka vettä ja sulata liivatteet vedessä.
Lisää liivateseos ohuena nauhana massan joukkoon ja sekoita hyvin.
Lisää seos digestivepohjan päälle ja anna hyytyä
Suklaaganache
150 tummaa suklaata
n. 1,5 dl kermaa
Pilko suklaa pieneen kulhoon
KUumenna kerma (älä keitä) lisää kuuma kerma suklaan joukkoon.
Anna olla parisen minuuttia ja sekoittelen sitten varovasti tasaiseksi.
Itse lisäsin kermaa vähissä erin ettei tule liian löysää.
Kaada seos kakun päälle ja valuttele hieman reunoille.
Tästä satsista jäi hieman ylikin.
Koristele kakku vaikkapa pääsiäismunilla ja karkeilla.
Mariannet on mun lemppareita joten kakkukin maistuisi varmasti!
VastaaPoistaEikun mariannekakku puuhiin Maiccu :)
PoistaHerkullisen näköinen! Kaunis koristelu!
VastaaPoistaKiitos Sari :)
PoistaTämä olisi varmasti minun herkkua. Tosi kaunis koristelu.
VastaaPoistaKiitos Ansu, tee ihmeessä kakkua :)
PoistaOn kyllä niin ihanan näköinen koristelu. Ja varmasti herkullinen. Mukavaa viikkoa.
VastaaPoistaKiitos Kati, ihanaa viikkoa sinullekkin :)
PoistaIhanasti koristeltu kakku. Pitää kokeilla joku kerta vastaavaa. Mukavaa viikon alkua Kaisa :)
VastaaPoistaKiitos Kaura, kokeile ihmeessä. ILoa viikkoosi :)
PoistaNams:P
VastaaPoistaNams :)
Poista:) Mukavaa viikkoa Satu
VastaaPoista