perjantai 9. syyskuuta 2016

Mustikkapiirakka

Vasta viimeviikolla tein tämän kesän ja syksyn ekan mustikkapiirakan.
Näitä perinteisiä leivonnaisia ei kyllä voita mikään.


Näin tämä valmistui:

Pohja:

115 g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria
reilu 1 t l leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna.
Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan.
Levitä 28 cm piirasvuoan pohjalle.


Täyte:

2 prk kermaviiliä
1-2 munaa 
(itse menin sillä yhdellä mikä oli jäljellä mutta kaksikin on soppeli määrä)
3/4 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja

3-4 dl mustikoita (oman mielen mukaan)

Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjan päälle
Ripottele mustikat pinnallle
Paista 200 asteessa n. 25 min.                 





26 kommenttia:

  1. Täällä on tänään leivottu omppupiirakkaa.Mustikka on mun lemppari aina piirakassa.Herkullinen on tuo sun piirakka!

    VastaaPoista
  2. Täällä on tänään leivottu omppupiirakkaa.Mustikka on mun lemppari aina piirakassa.Herkullinen on tuo sun piirakka!

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköinen piirakkapala.
    Taidanpa tehdä tätä tänään, kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati, korjailin vähän ohjetta kun tämä määrä oli pieneen vuokaan ei pellilliseen :) Iloa päivääsi

      Poista
  4. Herrrkullisen näköinen piirakka, hyviä kuvia :P Nam Nam! http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  5. Kyllä nuo ns perinteiset reseptit on parhaita! Tykkään!

    VastaaPoista
  6. Meiltä löytyy lähes samanlainen ohje mustikkapiirakalle ja se vaan on niin hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin kyllä on, mulla vaan tulee jostain syystä harvoin tehtyä. Mukavaa sunnuntaita Nanni

      Poista
  7. Hyvän näköinen piirakkapala! Perinteiset resptit on ihan parhaita :)

    VastaaPoista
  8. Namskis!😍
    Mustikkapiirakka on vaan niin hyvää!
    En ole tainnut itsekään tehdä mustikkapiirakkaa pitkään aikaan.
    Mukavaa sunnuntai iltaa sinne!💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää mustikkapiiras kyllä on, harvoin vain jostain syystä tulee tehtyä
      Ihanaa viikkoa

      Poista
  9. Kiva kokeilla uusia reseptejä - kokeilen tätä gluteenittomilla jauhoilla :)

    VastaaPoista
  10. Tein mustikkapiirakkaa ja siitä tuli ihanan makuista. Varmistaisin kuitenkin vielä mustikoiden määrää, kun se tuntui niin isolta määrältä. En uskaltanut laittaa niin paljon, kuin ohjeessa on, vaan laitoin n. 2,5 dl -3 dl. Kermaviiliä tuli sen verran, että kaksi kananmunaa ehkä olisi ollut hyvä laittaa. Piirakka ei pysynyt kovin hyvin kasassa, mutta hyvää se oli :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati, minun piti ihan lähteä mittaamaan piirasvuokaa ja se ei olekkaan 24 cm vaan 28 cm halkaisijaltaan kun mie sain niitä mustikoita uppoamaan sen nelisen desiä, olen pussittanut mustikat 5 dl pusseihin ja ihan vähän niitä jäi jäljelle :) Yleensä itsekkin laitan yhteen kermaviilipurkkiin 1 munan ja tähänkin olisin laittanut sen 2 munaa mutta kun yksi ainoa oli jäljellä niin sillä mentiin ja se tuli sitten tuohon ohjeeseenkin. Mulla kyllä hyytyi tosi hyvin mutta voiskohan olla noissa mustikoissa sitten eroa, että toiset ovat vetisempiä ja antavat näin ollen sitä kosteutta enempi? Mutta hyvä kuiten että tuli maukasta piirasta. Ihanaa alkavaa viikkoa

      Poista
    2. Täyte hyytyi aika hyvin sitten, kun piirakka oli kokonaan jäähtynyt. Ei vain maltettu odottaa :D Mustikoissa voi olla tosiaan eroa. Itse laitoin kotimaisia kaupan pakastemustikoita.

      Poista
  11. Ihanan näköistä mustikkapiirakkaa! :) Olen samaa mieltä, että perinteiset reseptit on parhaita :D

    VastaaPoista