Parisen viikkoa sitten tarttui kaupasta mukaani raakalakritsijauhetta ajatuksena kokeilla siitä marenkeja.
No nyt on kokeiltu ja voin sanoa että lakritsinystävän unelmia tuli.
No nyt on kokeiltu ja voin sanoa että lakritsinystävän unelmia tuli.
Tämän tästä tuli kastettua sormea tuossa ihanassa ohuessa lakritsitomussa, tähän tuli pikkaisen himokin :)
Nämä maregit olivat juuri niin ihanan lakritsaisia kuten ajattelinkin ja näin ne tein:
2 kananmunan valkuaista
1 dl siro sokeria
1/2 tl omenaviinietikkaa
reilu ruokalusikallinen lakritsijauhetta
Vatkaa valkuaisia vaahdoksi ja lisää sokeri pikkuhiljaa sekaan.
Itse vatkaan vähintään sen 10 min
Ihan lopussa lisää etikka ja lakritsijauhe.
Pursota pellille ja anna kuivia 90-100 asteessa n. kahden tunnin ajan
Tästä annoksesta tuli 2 pellillistä ihan hyvän kokoisia marenkia.
Ja nämä katosivat ihan itsestään...johonkin...
Lakritsijauhe löytyy siis tämännäköisessä purkissa
Toi on varmasti niin hyväää. Nami
VastaaPoistaViime kesänä yksillä juhlilla syötiin vastaavanlaisilla ja salmiakin suurkuluttajana olisin voinut tyhjentää koko kupin.
Näyttää hyvältä!
VastaaPoistaEn ole koskaan tehnyt marenkeja. Pitäis kyllä kokeilla joku kerta...
Oi miten hyvältä näyttää nam )
VastaaPoistaNäyttääpä hyvältä ja maistuisi minullekin, sillä olen lakritsin ystävä. Kiitos ohjeesta. Liisa
VastaaPoistaNam! Ihanilta näyttää! Vesi kielellä täällä...
VastaaPoistaOn varmasti herkullisia ja näyttävätkin kauniilta!
VastaaPoistaOi, nämä on varmasti herkkuja!
VastaaPoistaNäitä pitää kokeilla kunhan löytää tuota lakritsajauhetta :-)
VastaaPoistaNamskis! Täytyykin muistaa seuraavalla marenkikerrall :)
VastaaPoista