tiistai 2. syyskuuta 2014

Helppo Omppurahkapaistos

Tämä piirakka inspiroitiin niistä aineksista mitä kaapista sattui löytymään.
Ainekset vain sekaisin ja uuniin 50 minuutiksi, no olipahan taas hyvää




Pohja:
150 g margariinia
1 dl sokeri
1 muna
3,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Täyte
200 g maitorahkaa
200 g tuorejuustoa
1 dl kermaa
1 muna
1 dl sokeria
2 rkl vaniljasokera
2 omppua

Sekoita puuhaarukalla pehmennyt rasva ja sokeri. Lisää muna joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasva-munaseokseen.
Painele irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille
Lisää siivutetut omenalohkot päälle.
Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada omppujen päälle.

Paista 175 asteessa n. 50 minuuttia.

Kyytipojaksi kesällä Korpihillasta ostamaa Karpalo-vaniljasiirappia, ihan täydellinen parivaljakko




Ja sukkia on valmistunut:
harmaat, pitsireunaiset

ja työn alla puna-valkoraitaa


Näillä taas mennään

8 kommenttia:

  1. Herkulta kuulostaa paistos, nuo siirapit onkin uusi juttu minulle...
    Sievät sukat!

    VastaaPoista
  2. Herkullinen omenapaistos,nyt on ommenia paljon.Kauniita sukkia on tulossa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ritva. Täällä meidän korkeudella noita omppuja ei kyllä valitettavasti kovasti saa

      Poista
  3. Ihanaa lämpimäistä syksyn iltoihin. Makuaisteille ja pehmoista myös varpaille :)

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa ihanan simppeliltä ohjeelta!! Hauska että sinnekkin on tullut tuommoisia feikki Myntejä, ensin kopioitiin GG:t, nyt Myntet, tuosta näköjään huomaa mikä on suosittua.. ;) Mäkinhän löysin tuossa taannoin melkein vastaavan melaniinisen Dunnes Storesta! Olikos tuo muuten keramiikkaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Simppeli piirakka olikin kyllä. Juu keramiikkaa kulho on ja tykkään ihan mielettömästi

      Poista