perjantai 29. elokuuta 2014

Sitruunabrownies



Näitä sitruunaherkkuja on moni esitellyt blogeissaan, esim. Taru ja niinpä minäkin innostuin leipomisvimmassa näitä tekemään. Täytyy sanoa, että ei turhaan tyttäret näitä ole kehunut. Pohja näissä on ihanan tahmainen ja ah, niin herkullinen ja kirpeä sitruunakuorrutus antaa oman säväyksensä. Se, että nämä on helppo tehdä, nämä ovat ihan superherkkuja.
Kokeilkaas!
Vuoan koko minulla oli n. 21x29
Kuorutteen määrää lisäsin kyllä reilulla kädellä, eli ensin tein tuon ohjeen mukaisen, mutta kun näytti niin pieneltä määrältä, hurautin lisää nestettä ja tomusokeria...eli en siis loppuviimein tiedä paljonko sitä nestettä ja sokeria sitten tulikaan.

3, 5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
0,5 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
150g voita
3 kananmunaa
1 prk  kondensoitua maitoa (ei keitettyä)
4 rkl sitruunamehua
1 tl sitruunan kuorta

Kuorrute:
4 rkl sitruunanmehua
5 dl tomusokeria

Vuoraa vuoka leivinpaperilla.Sulata voi ja lisää voisulaan kananmunat, kondensoitu maito,sitruunanmehu ja kuori. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, sokerit, suola ja lisää nämä voiseokseen. Kumoa paistosvuokaan ja paista 175 asteessa 25-30 min. Itse paistoin 24 minuuttia, mutta minun uuni on tehokas paistaja niin olisi voinut ottaa browniet jo hieman aimemminkin pois uunista. Pohja saa siis jäädä hieman tahmaiseksi kun ottaa pois uunista.
Anna pohjan jäähtyä hetken aikaa ja levitä kuorrute päälle.


Täytyy vielä loppuun esitellä feikki Myntheni. Olen noita Mynthen kulhoja himoinnut jo pitkän aikaa. Kesälomareissulla tälläinen ihana feikki löytyi Halpa Hallista 5,90 hintaan. 
Ihan täydellinen minulle!

3 kommenttia:

  1. Hurmaava leivos! Mikä boogi!
    Täytyy kokeilla...vaikkakin gluteenittomana!
    Nautitaan elämästä ja lähetän uunipellillisen aurinkoa ja lämpöä täältä etelästä!

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä herkulliselta ja pitänee kokeilla :)

    VastaaPoista