sunnuntai 29. kesäkuuta 2014
Raparperikeikauskakku
Rapsuaika on nyt parhaimmillaan ja niistä on tullut leivottua useampanakin iltana piirakoita. Tykkään ihan valtavasti raparperista ihan joka muodossa.
Tämän raparperikeikauskakkureseptin olen saanut varmaan 20 vuotta sitten yhdeltä ystävältäni ja sitä on tullut tehtyä näiden vuosien aikana melko monta kertaa. Tämä on ehdottomasti yksi kestosuosikkireseptini mitä raparperiin tulee.
Teen tämän tupperwaran silikonikakkuvuoassa, siitä se on niin helppo keikauttaa tarjoiluvuokaan.
1 dl intiaanisokeria tai fariinisokeria
50 g voita
laita nämä paistosvuoan pohjalle ja uuniin kunnes rasva on sulanut
lisää sulaneen rasvan ja sokerin päälle
5 dl pilkottuja raparpereja
(halutessasi vielä 2 omenaa pilkottuna)
pohja
150 g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
1 tl vaniliinisokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasva-sokerivaahtoon. Levitä taikina raparperien päälle.
Paista 175 asteessa n. 40 min
Tarjoile ranskankerman kanssa, sopii ihan mielettömän hyvin raparperin kanssa, kokeilkaas!
Ja pääruoaksi söimme puolukkapuuroa :)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kiitos Kaisa ohjeesta. Pitääpä kokeilla:)
VastaaPoistaOleppa hyvä Liisa ja aurinkoa!
PoistaVoi mitä herkkua, nyt vaan raparperit puskasta ja kokeileen :) Kiitos ohjeesta ja mukavaa uutta viikkoa!
VastaaPoistaTuumasta toimeen vaan ja aurinkoa viikonloppuusi Susanne!
PoistaHerkulliselta näyttää ja.... nuuh tuoksuu. Kiva saada uusia vinkkejä raparperipiirakan tekoon. Pirtsakkaa viikkoa sinulle.
VastaaPoistaKiitos mukavaa viikonloppua kaimaseni!
PoistaLurps! Kiitos ohjeesta, Kaisa.
VastaaPoistaOllos hyvä vaan Satu!
PoistaRaparperi on kyllä niin hyvä mm.piirakassa on ihanan kirpeetä.Puolukka puuro on niin kuohkean näköistä.Namskis.Oletko muuten kokeilut valmistaa raparperista puuroa samalla menetelmällä kuin puolukka puuro.Kokemuksesta voin sanoa että tulee kyllä niin hyvää.Kokeileppas josset vielä ole tehnyt.
VastaaPoistaKiitos vinkistä Anna. Enpäs ole koskaan tehnyt mutta taatusti pitää kokeilla.
PoistaVatkattu puolukkapuuro, parempaa en kyllä tiedä!!
VastaaPoistaMukavaa viikonalkua sinulle, Kaisa!
Niinpä! Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua Minttu!
Poista