Tänä aamuna on herkuteltu tuoreella saaristolaisleivällä. Illalla paistelin niitä kaksin kappalein. Tämä on kyllä sellaista leipää, mitä näin joulun alla lähtee lahjaksi yks jos toinenkin vuoka. Olen monta vuotta tätä lahjaksi tehnyt ja monet ystävät odottavatkin sitä saavansa :) Itselle tulee leivottua pitkin vuotta aina silloin tällöin. Hyvältä se taas maistui pitkästä aikaa.
1 l piimää (tai omppumehua)
2 pss kuivahiivaa
3 dl siirappia
3 dl mallasta
3 dl ruisjauhoja
3 dl ruisrouhetta
1 rkl suolaa
n. 9 dl vehnäjauhoja
Lämmitä neste ja lisää hiiva sekä muuta aineet. Sekoita tasaiseksi ja annostele leipävuokiin. Anna kohota vuoissa liinan alla n. 1,5 tuntia. Paista 150-175 asteessa parisen tuntia. Voit välillä valella leipiä siirappi-vesiseoksella.
Leipähän ns. paranee vanhetessaan.
Oi kun näyttää hyvältä!! Aion itsekin tehdä täksi jouluksi ensimmäistä kertaa itse limppua tmv. joululeipää, tämäkin ohje menee ehdottomasti harkintaan! ;) Kiitos vinkistä!
VastaaPoistaTämä on helppo ja hyvä leipä, ei muuta kuin leipomaan vaan
PoistaVoi, olispa varmaan tosi hyvää! Pitäisköhän testata )
VastaaPoistaNo ilman muuta leipomaan, on tosi hyvä ja helppo leipä
VastaaPoista