maanantai 28. lokakuuta 2013

Porkkanapiirakka

Kaivoin n. 25 vuotta vanhan reseptikansioni esiin ja sieltähän löytyikin vaikka kuinka paljon jo unohdettuja hyviä reseptejä. Tuli oikein nostalginen tunne, koska siellä oli lähes kaikki reseptit sellaisia, jotka ovat kuuluneet lapsuuteeni. Näitä ovat vääntäneet äitini ja sukulaisnaiseni. Ekaksi otinkin sieltä tuon porkkanapiirakkareseptin käsittelyyn. Tätä olen tehnyt tosi paljon parikymmentä vuotta sitten ja en edes muista koska viimeksi. Nyt tällä herkutellaan. Tällä reseptillä tulee pellillinen mehevää ja herkullista piirakkaa. Tämän reseptin olen saanut kylläkin jo aikuisiällä, eli n. 18 vuotiaana eräältä ystävältäni ja reseti menee näin:

6 kananmunaa
6dl sokeria
450 g raastettua porkkanaa
5 dl vehnäajauhoja
2 tl levinjauhetta
1 tl soodaa
325 g margariinia

Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Porkkanat raastetaan ja lisätään joukkoon. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään taikinaan, lopuksi sulatettu, jäähdytetty rasva.
Paistetaan 175 asteessa 40-50 min

Täyte: 200 g sulatejuustoa
            100 g pehmeää voita
             400 g tomusokeria
            2 tl vaniljasokeria
Täyte sekoitetaan tasaiseksi ja levitetään jäähtyneen pohjan päälle. Pinnalle ripotellaan mantelirouhetta ja eikun nauttimaan.
Täällä sataa nyt vettä ja lämmintä +6 astetta, joten taidetaan sanoa lumelle nyt bye bye.

12 kommenttia:

  1. tuo piirakka vie kielen mennessään :) ja niin jännä,ettei siinä ne porkkanat maistu lainkaan ;)

    VastaaPoista
  2. Nam, vesi herahtaa kielelle jo pelkästä katsomisesta ;) Mutta mä oon dietillä, joten en voi ku kuolata ihania kuvia, hihii :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tämä ei mikään ihan kevyversio kyllä olekkaan, ei passaa ihan joka viikko syödä...

      Poista
  3. Mikä yhteensattuma. Täällä myös tehty tänään porkkanapiirakkaa. Nam! Se on mun suosikki. En oo mikään huippu leipuri mutta se yleensä onnistuu aina. Laitoin tällä kertaa päälle saksanpähkinöitä ja sopi hyvin nekin :) Onnistuin poistamaan kommenttisi blogissani :( Mutta kirjoitin sen uusiksi. Harmitti kun kännykällä painoin julkaise, mutta ottikin, että poista :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on viimekerrasta niin monta vuotta, etten edes muista, mutta hyvin onnistui :)

      Poista
  4. nams nams,porkkanakakku on ihan parasta leivonnaista heti korvapuustien jälkeen :P

    VastaaPoista