torstai 17. lokakuuta 2013

Kampanisut

ovat meilläpäin kahvipöydän herkkuja sekä arkena, että juhlissa. Nämä nisut ovat sikäli jänniä, että reseptejä taitaa löytyä joka emännällä hieman erilaisia. Toiset tekevät sokerittomia toiset sokerillisia.
Niitä tehdään veteen, piimään, hapankermaan, kermaviiliin...ja sekin on kumma juttu, että vaikka resepti olisi ihan sama, silti niistä tulee jokaisella erilaisia. Näitä on tehnyt mummoni ja äitini tietenkin tekee maailman parhaat kampanisut. Tämän reseptin olen saanut ystävältäni ja tykkään näistä kovasti ja vielä sillai hieman kohmeisina.

500 g voita
2 lasia sokeria
2 lasia piimää
2 munaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
3 tl suolaa
n. 1 kg Anni-Helena vehnäjauhoja


11 kommenttia:

  1. tuotapa pittää kokkeilla:)lapsuuden juhla-pöydässä ja muutenki tehtiin usein...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäpä en vielä ole maistanut kampanisuja, mutta tästä sain hyvän ohjeen. Kiitos.
      Kuinkahan monta nisua mahtaa tulla tästä ohjeesta?
      Teillä on siis satanut ensilumi! Minusta se on niin kaunista, mutta toivoisin kyllä vielä
      syksyn jatkuvan. Eihän sitä koskaan tiedä vaikka meillekin jo pian lunta tupruaisi...
      nyt just tällä hetkellä näyttää mittari + 7 astetta ja jos se lumi nyt tulisi niin varmaan heti sulaisi pois.
      Hyvää Illanjatkoa.

      Poista
    2. Tästä reseptistä tulee kyllä reilusti, mutta jos haluaa kokeilla pienemmän erän niin voi kokeilla puoliannosta. Nämä ovat kyllä hyviä!

      Poista
  2. Nyt kyllä hävettää... Sivistyksessäni on aukko, olen kuullut sanan kampanisu, mutta en yhtään tiedä mikä se on... Hyviltä kyllä näyttävät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no nyt tiedät :) Tämä taitaa olla nähtävästi meidän alueen perinneleivonnainen. En tiedä tehdäänkö näitä siellä etelässä...

      Poista
  3. Yhdyn edelliseen eli aukko tosiaan mutta hyvä nyt kun tuli sekin asia opittua :) ja niin ihanat nuo edellisen postauksen piparit, joulu on jo niin mielessä...eka lahjakin ostettu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. aukko on nyt täytetty :)kyllä joulufiilis painaa jo päälle

      Poista
  4. Pitäisköhän ottaa resepti talteen ja kokeilla! On varmaan tosi hyviä :)

    VastaaPoista