torstai 14. elokuuta 2014

Herukkapiirakka




Nyt kun nämä helteet on hellittäneet, uskalsi uuniakin käyttää pitkästä aikaa. Mieli teki leipoa jotain ja tehtiin sitä mitä kaapista ja vähän pihaltakin löytyi

Tykkään piirakoissa, joissa on rukiinen pohja ,kun  kaapissa ei ollut grahamjauhoja mentiin ruisjauhoilla. Oi, miten olikin hyvää ja niin helppo valmistaa. 


Pohja: 
 150 g margariinia
              1,5 dl intiaanisokeria
              1 muna
              1 dl ruisjauhoja
              reilu 2 dl vehnäjauhoja 
              1 tl leivinjauhetta


Täyte:
    250 g maitorahkaa

              1 prk creme fraichea
              1 muna
              1 dl sokeria
              2 rkl vaniljasokeria


              muutama kourallinen herukoita (valko-, puna-, mustaherukkaa)


Sulata margariini. Lisää joukkoon sokeri. Vatkaa jäähtyneeseen rasva-sokeriseokseen muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvaseokseen. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Kaada taikina pohjan päälle ja voit yrittää sitä nostaa vähän reunoillekkin vehnäjauhoa apuna käyttäen. (Taikina on melko löysää)

Sekoita täytteen aineet keskenään ja ripottele marjat päälle.
Paista 200 asteessa n. 35 min.
Tarkkaile paistoa, koska en tarkalleen katsonut aikaa kellosta ja kun virkkausinto oli päällä niin palaahan se tämä piirakka meinas....hyvää jokatapauksessa oli. Palanen oli jo hävinnyt ennenkuin ennätin kameran hakea :)








3 kommenttia:

  1. Minä sitten tykkään intiaanisokerilla tehdyidtä piirakoista maistuu aivan mielettömän hyvälle.

    VastaaPoista