Minulla on ollut pienoinen ennakkoluulo näihin kasvispaistoksiin, kunnes taannoin Ivalossa,
Tämä on kyllä niin hyvää, että ei se meillä kauaa ennätä vanhentua.
Pohja:
1 dl perunamuusijauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
100 g voita
1 dl vettä
Sekoita kuivat aineet ja nypi rasva joukkoon.
Lisää kylmä vesi, sekoita taikina tasaiseksi.
Levitä piirakkavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Täyte:
1 pieni kesäkurpitsa
1 sipuli
1 paprika
5-6 kirsikkatomaattia
1-2 valkosipulinkynttä
1/2 tl yrttiruususuolaa
yrttisekoitusta
1 dl oliiveja
150 g fetajuustoa
1,5 dl maitoa
2 kananmunaa
Pilko kasvikset ja hauduta öljytilkassa 2-3 minuuttia koko ajan sekoittaen.
Lisää valkosipuli ja mausteet.
Lisää puolet pilkotuista fetajuustoista piirakan pohjalle, levitä kasvissose päälle ja lopuksi
loput fetat ja oliivit.
Kaada päälle munamaitoseos
Paista 225 astetta alatasolla 30-35 min
Taatusti herkkua. Feta antaa hyvän säväyksen.
VastaaPoistaKuulostaa tarpeeksi simppeliltä minulle ja näyttää tolkuttoman herkulliselta-> täytyy kokeilla!! =)
VastaaPoistaKiitos ohjeesta, täytyy kokeilla :)
VastaaPoistaKiitos ohjeesta. Marja
PoistaVarmaan maukas piiras:)
VastaaPoistaTuossa olisikin hyvä resepti illanistujaisiin. Kesäkurpitsaa en ole kokeillutkaan piirakkaan, vaikka muuten siitä on tehty erilaisia kokeiluja. Kiitos vinkistä :)
VastaaPoistaOi että näyttää ja kuulostaa herkulliselta, kiitos reseptistä! :)
VastaaPoistaKuulostaa kyllä hyvältä :)
VastaaPoistaKiitos ihanasta pohjaohjeesta! Ja vinkistä myös täytteen suhteen. Tällaista täytettä suunnittelinkin, mutta tuo valkosipuli oli kyllä piste iin päälle! Kiva kun kävit blogissani kommentoimassa, niin löysin tämän ohjeen uudestaan ja sain linkattua sivusi!
VastaaPoista