lauantai 30. huhtikuuta 2016

Vappukääris


Vappuvieraat saivat jälkiruoaksi kääretorttua.
Kääretorttu on kyllä niin ihana leivonnainen, valmistuu nopeasti, sitä voi varioida mielensä mukaan ja siitä saa myös näyttävän leivonnaisen vähällä vaivalla.
Tähän kääretorttuun tuli sisään raparperihilloa ja 2,5 dl flora kuohua vaahdotettuna.
Purostuksiin upposi 4 dl vispikermaa.
Viime viikonlopun karkkipäivästä oli jäänyt noita nauhakarkkeja ja nehän sopivatkin tähän vapun tunnelmaan serpentiiniä kuvaamaan.
Pohjan tein tällä takuuvarmalla reseptillä.

4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat  ja sokeri hyväksi vaahdoksi.
Sekoita jauhot keskenään ja siivilöi munavaahtoon.
Sekoita nuolijalla taikina tasaiseksi.
Paista 200 astetta n. 8 minuuttia.
Anna jäähtyä, täytä ja koristele.

Ihanaa Vappua meille kaikille.
Täällä ainakin aurinko paistaa todella lämpimästi.



10 kommenttia:

  1. Voi, kuinka kiva idea tuo "serpenttiini". Iloisen näköinen kääretorttu.
    Aurinkoista vappupäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati, koristelu tehtiin hetken inspiraatiosta ja siitä mitä sattui löytymään. Ihanaa viikonloppua

      Poista
  2. Voi mitä herkkua siellä onkaan leivottu. Meillä tehtiin ihan perinteisiä munkkeja vain.
    Ihanaa Vappua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanni, munkitkin ovat kyllä tosi herkkuja :)

      Poista
  3. Täällä blogissa olikin ihania leivonnaisia, pistäydyn toistekki:)

    VastaaPoista
  4. Kivan näköinen tuo serpentiinikoristelu :)

    VastaaPoista
  5. Olen minä ihan sanaton taas :) Pitäisiköhän sinun alkaa jo tekemään keittokirjaa noista ihanista leivonnaisistasi. Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Liisa ihanista sanoistasi mutta ei sentään....:)

      Poista