lauantai 24. toukokuuta 2014

Anun kasvispaistos




Minulla on ollut pienoinen ennakkoluulo näihin kasvispaistoksiin, kunnes taannoin Ivalossa,

 kun olin pitämässä Perfect Home kutsuja,sain maistella tätä huikean hyvää kasvispaistosta.

Tämä on kyllä niin hyvää, että ei se meillä kauaa ennätä vanhentua.
Pohja:

1 dl perunamuusijauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
100 g voita
1 dl vettä

Sekoita kuivat aineet ja nypi rasva joukkoon.
Lisää kylmä vesi, sekoita taikina tasaiseksi.
Levitä piirakkavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Täyte:

1 pieni kesäkurpitsa
1 sipuli
1 paprika
 5-6  kirsikkatomaattia
1-2 valkosipulinkynttä
1/2 tl yrttiruususuolaa
yrttisekoitusta
1 dl oliiveja
150 g fetajuustoa
1,5 dl maitoa
2 kananmunaa

Pilko kasvikset ja hauduta öljytilkassa 2-3 minuuttia koko ajan sekoittaen.
Lisää valkosipuli ja mausteet.
Lisää puolet pilkotuista fetajuustoista piirakan pohjalle, levitä kasvissose päälle ja lopuksi
loput fetat ja oliivit.
Kaada päälle munamaitoseos
Paista 225 astetta alatasolla 30-35 min




9 kommenttia:

  1. Taatusti herkkua. Feta antaa hyvän säväyksen.

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa tarpeeksi simppeliltä minulle ja näyttää tolkuttoman herkulliselta-> täytyy kokeilla!! =)

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeesta, täytyy kokeilla :)

    VastaaPoista
  4. Tuossa olisikin hyvä resepti illanistujaisiin. Kesäkurpitsaa en ole kokeillutkaan piirakkaan, vaikka muuten siitä on tehty erilaisia kokeiluja. Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
  5. Oi että näyttää ja kuulostaa herkulliselta, kiitos reseptistä! :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos ihanasta pohjaohjeesta! Ja vinkistä myös täytteen suhteen. Tällaista täytettä suunnittelinkin, mutta tuo valkosipuli oli kyllä piste iin päälle! Kiva kun kävit blogissani kommentoimassa, niin löysin tämän ohjeen uudestaan ja sain linkattua sivusi!

    VastaaPoista