sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Synttärikakkuja

Minua pyydettiin tekemään eräälle naiselle pari synttärikakkua.
Tälläiset lähtivat matkaan.


Täytekakku oli 6 munan kakku ja siihen toivottiin täytteeksi mangomousse.
Kostutin kakkupohjat säilykemangon liemellä.
Tykkään itsekkin kovasti mangon mausta ja mousse olikin ihanan makuista
Näin sen siis tein:

5 dl flora kuohua
5 liivatetta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk mangorahkaa
2,5 dl Bonnen mangososetta
1 tlk säilykemangoa

Laita liivatteet kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Valuta ja pilko säilykemangot
Sekoita keskenään tuorejuusto, rahka, mangososeet
Kääntele kermavaahdon joukkoon.
Liuota pehmenneet liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja kaada nauhana massan joukkoon.

Tästä määrästä tuli reilusti täytettä kahteen väliin.

Kuorrutukseen meni 6 dl vispikermaa.
Ruusut pursottelin tuorejuustosta.



Toiseksi kakuksi toivottiin Mariannejuustokakkua. Olen aiemminkin tehnyt samaan perheeseen kyseisen kakun ja se löytyy ohjeineen täältä

Nyt kakusta tuli tämän näköinen



22 kommenttia:

  1. Upeita kakkuja ja varmasti vievät kielen mennessään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellen, olivat kuulemma maistuneet. Kivaa viikkoa sinulle :)

      Poista
  2. Hienot kakut!
    Ja kuulostaa niin herkullisilta!

    VastaaPoista
  3. Todella kauniita. Kyllä noita kelpaa laittaa tarjolle.

    VastaaPoista
  4. Kyllä on upeat kakut olet taitava:)

    VastaaPoista
  5. Wau, sanon minä. Kyllä sinä olet taitava tekemään kakkuja ja osaat koristella hienosti. Helmililjat on kyllä herkän kauniita. Siemennäkkäriä meillä tehdään todella paljon, mutta tuolla ohjeella en ole kokeillut. Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Liisa :) Siemennäkkärireseptejä taitaa olla yhtä monta kuin tekijää, toi munkin resepti syntyi ihan vahingossa ja toimi hyvin :)

      Poista
  6. Voi miten kauniita jan onnistuneita kakkuja! Slurps...Ihanaa alkavaa viikkoa <3

    VastaaPoista
  7. Vitsi nuo ruusut! Olen vielä ollut liian laiska kokeillakseni niiden tekoa, vaikka välineetkin jo olisi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta kuin Satu tuumasta toimeen ja ruusun vääntöön :)

      Poista
  8. Tosi kauniit kakut olet loihtinut :)

    VastaaPoista
  9. Vastaukset
    1. Kiitos Suvituulia ja mukavaa alkanutta viikkoa :)

      Poista
  10. Kauniita, nam! Kivasti pursotettu...

    Maiccu

    VastaaPoista
  11. ei voi olla totta että kermasta saa pursotettua noin ihania pursotuksia!! kiitos silmänruuasta:)
    t. jossu

    VastaaPoista