torstai 6. huhtikuuta 2017

Sitruuna-lakritsikakku



Tätä kakkua on nyt tullut tehtyä jo lyhyessä ajassa kolme kertaa.
Makupari sitruuna -lakritsi on kyllä sellainen kombo että osuu ja uppoaa ainakin allekirjoittaneelle.
Tänään vein myös töihin maistiaisia ja hyvin upposi sielläkin.
Reseptiä jo ehdittiin kyselläkkin ja tässäpä se tulee

Pohjana on tavallinen digestivepohja jonka tein vain tuon lakritsikakun alle.
Lakritsikakun tein 18 cm vuokaan eli se jää piiloon tuon sitruunakerroksen alle.

Kakun teko aloitetaais jo päivää aiemmin keittämällä kerma ja lakritsufudget.
Lakritsifudgea löytyy irtokarkkihyllystä (jos löytyy) ja olen näihin myös ihan koukuttunut.
Nää on superhyviä

Lakritsikerros:

150 g lakritsifudgea
2 dl kermaa
250 g mascarpone juustoa
3 liivatetta

kuumenna kerma ja fudget kattilassa koko ajan sekoittaen niin että fudget ovat liuonneet kokonaan kermaan.
Laita seos yöksi kylmään.

Vatkaa seuraavana päivänä kylmä seos vaahdoksi.
Sekoita vaahdon joukkoon masarpone ja kuumaan veteen liuotetut liivatteet.
Kaada 18 cm vuokaan digestivekeksipohjan päälle ja anna hyytyä.
(minulla oli vähän kiirus niin laitoin hyytymään pakkaseen jossa hyytyminen tapahtuu nopeammin)

SItruunakerros:

4 dl vispikermaa
200 g sitruunarahkaa
250 g macarponejuustoa
4 reilua ruokalusikallista lemon curd tahnaa
1/2 dl sitruunamehua
tomusokeria
6 liivatelehteä

Laita liivatteet kylmään veteen
Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta makusi mukaan.
Lisää pehmennetty mascarpone, rahka ja lemon curd.
Lisää kuumaan sitruunamehuun liuotetut liivatteet ja kaada ohuena nauhana massan sekaan.
Aseta 24 cm rengasvuoka hyytyneen lakritsikakun ympärille ja täytyä sitruunamassalla
vuoka niin että lakukakku jää piilloon.
Anna hyytyä.

Ruusut pursottelin tuorejuustosta.


19 kommenttia:

  1. On kyllä niin kaunis kakku, varmasti tosi hyvää! Ihanaa viikonloppua! ❤

    VastaaPoista
  2. Oi oi, kun on taas herkullinen kakku. Sitruuna-lakritsi, siinä vasta mainio makupari.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ansu, tämä makupari kyllä toimii :)

      Poista
  3. Kaunis kakku! Varmasti myös herkullista.
    Ja nuo ruusut on tosi hienot!

    VastaaPoista
  4. Fudgen tilalla olen käyttänyt hopeatoffeeta tai ihan vain lakukastiketta ja lisännyt liivatetta.
    Osuu ja uppoaa myös täällä.

    Nuo pursotukset pitäis vielä opetella joskus kun oikein viitsisi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu toi hopeatoffee ja Kick on toimii tosi hyvin. Ei muuta kuin pursottelemaan kyllä se siitä sujuu. Iloa viikkoosi :)

      Poista
  5. Ai nam! Kiitos ohjeesta, menee kokeiluun. :)

    VastaaPoista
  6. Upea kakku ja ihastuttava makuyhdistelmä. Mistä tuota lakritsifudgea saa?

    VastaaPoista
  7. Heh, no lukihan sekin tuolla...siis irtokarkkihyllylle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiccu...juu irtokarkkihyllyltä löytyy, mutta täällä Rollossa se kyllä oli tiukassa löytää :)

      Poista
  8. Voi, että jälleen herkkua. Tuota taidan tehdä pääsiäiseksi, jos saan aineksia siis meinaan tuota lakritsifudgea. Kiitos jälleen reseptistä.

    VastaaPoista
  9. Onpa kauniita kakkuja niin tässä kuin aiemmissakin postauksissa. Marianne-kakun koristelukin on niin kiva, sopii pääsiäiseen hienosti.

    VastaaPoista