sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Rapsuleivokset

Ainakin kerran kesässä pitää tehdä raparperipiirakka
Tässäpä ihana raparperileivosten ohje.




Taikina
175 g voita tai margariinia
1½ dl sokeria
1 keltuainen
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
1 valkuainen


                                                   Väliin laitoin hillosokerin kanssa keitettyä raparperihilloketta.


Rahkatäyte
500 g rahkaa
150 g ranskankermaa
3 munaa
1 rkl vaniljasokeria
1½ dl sokeria
3/4 dl maizenaa


. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muut aineet paitsi valkuainen. Sekoita murumaiseksi taikinaksi.
 Ota reilu kolmannes taikinasta erilleen. 
Sekoita suurempaan taikinamäärään valkuainen. Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun vuoan (noin 25x30 senttiä) pohjalle.
Levitä raparperiseos vuokaan taikinapohjan päälle.
 Sekoita rahkatäyteen aineet ja levitä se varovasti raparperin päälle. Murustele pinnalle loppu taikina.
5. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa pieniksi leivospaloiksi.

10 kommenttia:

  1. Kuulostaapa herkulliselta! Täytyykin testailla jossain vaiheessa :)

    VastaaPoista
  2. Niin ihanalta näyttää!
    Nyt tekis mieli maistaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari, tule kaffille, leivoksia löytyy vielä pakkasesta

      Poista
  3. Oijoi, tätä teenkin lomalla maalla kun pääsen raparperia poimimaan pihalta :)Ihanannäköistä!

    VastaaPoista
  4. Herkullisen näköistä piirakkaa!! Sinä se osaat ja jaksat leipoa kaikkea herkullista :) Liisa

    VastaaPoista