maanantai 13. kesäkuuta 2016

Trooppinen kakku (22 cm)


Jo useampi viikko sitten tarttui kaupassa mukaani Bonnen trooppinen sose purkki.
Nyt se päätyi juustokakkuun kahvipöytään vieraille.
Banaani, mango ja guava maistuu tässä sosessa, makeuttamaton, ei lisättyä sokeria, lisäaineeton, säilöntäaineeton, valmistettu Suomessa.
Bonnet ovat suosikkisoseitani.
Ihanan pehmeä ja mieto maku tuli tähänkin kakkuun
Näin sen tein:

200 g digestive keksiä 
100 g voita

Täyte:

5 liivatetta
2,5 dl flora kuohua
250 g mascarbonejuustoa
tomusokeria
vaniljasokeria
3 dl Bonnen trooppinen sosetta

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen
Vatkaa kerma vaahdoksi
Lisää vaahtoon mascarbone, sokerit ja trooppinen sose
Liuota liivatteet tilkkaan kuumaa sosetta.
Sekoita hyvin.
Kaada sose ohuena nauhana massaan,
Kaada täyte digestive pohjan päälle
Anna hyytyä muutama tunti tai yön yli

Kiille

2 dl trooppinen sosetta
2 liivatetta
tomusokeria

Liota liivatteet kylmässä vedessä
Kuumenna osa soseesta ja liuota liivatteet.
Kaada liivateseos loppu soseen joukkoon ja kaada varovasti
hyytyneen kakun päälle
Anna kiilteen hyytyä



18 kommenttia:

  1. Kauniisti koristeltu!
    Ja varmasti herkullisen makuista!

    VastaaPoista
  2. Namskis, mä niin tykkään trooppisista hedelmistä. Ja koristelu on hieno :)

    VastaaPoista
  3. Voi miten upea kakku!
    Olenko kysynyt jo monta kertaa saako sinun kuviasi "pinnata"?

    VastaaPoista
  4. Kyllä on upean näköinen kakku:)

    VastaaPoista
  5. Ihanan raikkaan näköinen kakku! :P Kiitos vinkistä. Mökillä ei ole uunia, mutta tuollaisen voisin viikonlopuksi taikoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari, nämä kakut ei tarvitse uunia

      Poista
  6. Kyllä on kaunis kakku ja varmasti raikas maultaan!

    VastaaPoista
  7. Nam! Kyllä on taas upea kakku ja ihanasti koristeltu. Liisa

    VastaaPoista