torstai 16. kesäkuuta 2016

Rapsumehua


Raparperiaika on parhaimmillaan ja rapsuon suurta herkkuani muodossa jos toisessa.
Tykkään tehdä kaikenlaisia juomia ja juomasekoituksia varsinkin näin kesällä ja osa raparpereistäkin päätyi juomaksi.
Tämä maistui ihanalle ja seuraavan kerran laitan vähemmän sokeria, koska makuuni tästä tuli liian makeaa.
Laimensin mehua vichyllä ja sitten tulikin todella ihanan makuinen poreileva jano/seurustelujuoma
Näin siis tein

500 g pilkottuja raparperia
15 mustaherkukanlehtiä
2 l vettä
¨
Keitä kattilassa kunnes raparperit ovat ihan pehmenneet.
Siivilöi juoma kulhoon.
Lisää 2-4 dl (maun mukaan) sokeria ja anna liueta mehun joukkoon.
Pullota mehu ja säilytä jääkaapissa.
Juo sellaisenaan tai lantraa vichyllä.

13 kommenttia:

  1. Ihana ja helppo ohje!
    En ole koskaan tehnyt raparperimehua.
    Tuo vichy sopii varmaan kivasti siihen!
    Kiitos hyvästä ohjeesta! Katsotaan saanko aikaiseksi tehdä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tämä on helppo ja hyvä mehu, kantsii kokeilla

      Poista
  2. Raikas janojuoma. Nyt raparperista saa monen laista herkkua:)

    VastaaPoista
  3. Kauniin väristä! Tuhosin keväällä rapsut pihasta pois, täytyypä hakea mökiltä ja kokeilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu, raparperista on niin moneksi

      Poista
  4. Vautsi,en ole kuullutkaan,että rapskuun yhdistettäisiin mustaherukanlehtiä!Pähkäilinkin eilen mitä ihmettä teen raparperipuskalle,joka alkaa kasvaa ihan mahdottomaksi.Tätä kokeilen:)

    VastaaPoista
  5. En minäkään ole tehnyt raparperimehua aiemmin.Piirakka ja ihan vain keotettynä esim.rahkan seassa on mun käyttökohteet.Vichy tuo varmasti keveyttä tuohon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu vichy sopii tosi hyvin, tuo mukavaa raikkautta

      Poista
  6. En minäkään ole tehnyt raparperimehua aiemmin.Piirakka ja ihan vain keotettynä esim.rahkan seassa on mun käyttökohteet.Vichy tuo varmasti keveyttä tuohon!

    VastaaPoista
  7. Tällaista yhdistelmää ei olekaan tullut kokeiltua. Mustaherukanlehdistä olen tehnyt useinkin mehua. On myös hyvää boolin pohjana. Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, tosi hyvää mehua

      Poista