keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Raparperi kahvi-rommipiirakka



Ai että tykkään siitä, kun saa omasta pihasta hakea tykötarpeita leivontaan ja ruokailuun.
Raparperipuskassa oli vielä niin hyvännäköisiä varsia, että päätin pyöräyttää vielä piirakkaa.
Tämä resepti syntyi jälleen sitä mukaa kun sitä tein ja mitä kaapeista sattui löytymään, niillä mentiin.
Täytteeseen laitoin Korpihillasta ostaamaani kahvi-rommisiirappia ja se antoi aivan ihanan makuelämyksen tälle piirakalle. Täytyy kokeilla muitakin siirappimakuja tämän tyylisiin täytteisiin, sopii vallan mainiosti.

Näin sen tein:

Pohja:


1 dl sokeria
1 dl ruisleseitä
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl pullomargariinia
1 kananmuna


Sekoita kaikki ainekset kulhossa keskenään ja painele piirasvuoan (24 cm) pohjalle ja reunoille.

Päälle

5-6 dl raparperipaloja

2,5 dl kreikkalaista jogurttia
2 munaa
0,5 dl sokeria
vaniljasokeria
2 munaa
3 rkl kahvi-rommisiirappia

Paloittele raparperit ja lisää pohjan päälle
Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada raparperien päälle.
Paista uunissa 200 asteessa n. 35 minuuttia.


11 kommenttia:

  1. Tosi herkulliselta näyttää, vois tehä.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
  2. Herkullista!
    Kokeilemisen arvoinen juttu;)

    VastaaPoista
  3. Kiitos ja kiitos vastavierailusta :)

    VastaaPoista
  4. Njams raparperipiirakka on kyllä hyvää ja tämä näyttää erityisen maukkaalta. Ihanaa päivää! <3

    VastaaPoista
  5. Olipa taas monta postausta, kun en ole pyörinyt lomallani blogeissa ja taas olet tehnyt ihania leivonnaisia. Liisa

    VastaaPoista