sunnuntai 9. elokuuta 2015

Rupikonna

 

Ei ihan tuo nimi tee oikeutta tälle piirakalle, mutta maku tässä on aivan täydellinen.
Tämä resepti on peräisin lapsuudenkodistani ja ehkä paras raparperipiirakka koskaan.
Creme Fraiche eli ranskankerma on kyytipoikana ihan täydellinen "match" tälle piirakalle.
Vaniljakastike ei ole kuulkaas enää mitään ranskankerman rinnalla :)

Näin tämä tehdään:

250 g sulatettua voita
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
3 tl vaniljasokeria

Sekoita ainekset keskenään ja lisää sulatettu voi. Taikinasta tulee murumainen. 
Ota siitä 1/3 osa erilleen myöhempää käyttöä varten.

Lisää 2/3 taikinan joukkoon keskenään sekoitetut

1 dl piimää (ohjeessa) itse laitoin maustamatonta jogurttia
1 muna

Tasoittele taikina uunipellille ja lisää taikinan päälle seuraavat ainekset, jotka on sekoitettu keskenään:

1 l pilkottua raparperiä
500 g maitorahkaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa

Lisää nyt tuo alussa otettu muruseos vielä tämän soosin päälle.
Paista 175 asteessa n. 45 min

Helppoa kuin mikä ja ah....niin taivaallista!





6 kommenttia:

  1. Nam, vesi tulee oikein kielelle...Pitäs saada niitä raparpereja jostain, niin vois tehä piirakan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu se ainesosa olis kyllä melko tarpeellinen :) Tää on hyvää...

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos Rita, kyllä suu syö, vatsa vetää :)

      Poista