tiistai 20. lokakuuta 2015

Omenakinuskijuustokakku (26 cm)


Maanantaina vietettiin työpaikallani liikuttavia ja ikimuistettavia läksiäisiä. Minun läksiäisiä. Vähän yllättäen tuli minulle työpaikan vaihto, mutta kun uskaltaa  heittäytyä elämän virran vietäväksi, ei koskaan tiedä mitä elämä on varannut itse kunkin varalle.
Minulle tälläiset muutokset ovat suuria, eivätkä ne ole koskaan helppoja. Olin kuitenkin kaksi viikkoa asiaa työstänyt ja jotenkin päätös tuntui  nyt ihan oikealta.
Kaipaamaan jään ainutlaatuisia työkavereita. Monesti olen miettinyt, miten yhteen työpaikkaan on osunut niin huippuja tyyppejä. Ikää tuossa työpaikassa olen kyllä kartuttanut vuosia, jos naurunmäärästä se pitenee.

Tälläisen omppukakun tein ihanille työkavereille ja se kyllä hupenikin alta aikayksikön.
Tykkäsin itsekkin kovasti omenan pehmeästä mausta, toimi juustokakussa tosi hyvin.
Tykkään kovasti noista Bonnen 100% soseista, ne ovat sokerittomia sekä lisä- ja säilöntäaineettomia. Maku omppusoseessa oli sen verran mieto, että lisäsin sitten omaa keittämää hilloa lisäpotkuksi.
Omenakuutiot pohjan päällä kinuskikastikkeen kera olivat tosi kiva lisä. Pohjan tein hieman pienemmäksi, eli se jäi kokonaan piiloon juustomassan sisään.
Minulla ei sattunut olemaan yhtään mitään keksiä mistä olisi voinut keksipohjan tehdä ja kun meillä nuo kaupat eivät ole ihan kivenheiton päästä niin tähän tein muropohjan, joka ei mielestäni niin kamalan hyvä ollut (en suosittele)
mutta näin tämän tein:

Pohja (24 cm)

3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl sokeria
100 g voita
½ dl vettä

Sekoita  vehnäjauhot ja sokeri  
Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin. 
Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle.

Kuori ja pilko 3 omenaa pohjan päälle ja ripottele sokeria ja kanelia.
Laitoin vielä kaupan valmista kinuskikastiketta reilulla pursotuksella päälle
paista 200 asteessa n. 25 min.
Anna pohjan jäähtyä ja lisää vielä kinuskikastiketta jos haluat.

Juustotäyte:

6 liivatetta
2,5 dl flora vanillaa
200 g vaniljatuorejuustoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g Bonnen omenasosetta
100 g itsekeitettyä omenasosetta
tomusokeria
vanilja-aromia

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa flora vanilla vaahdoksi.
Lisää joukkoon tuorejuustot, omenasoseet ja sokerit.
Kuumenna tilkka vettä ja sulata liivatteet ja kaada neste ohuena nauhana sekaan.
Kaada seos pohjan päälle.
Anna hyytyä.

Kun täyteseos on hyytynyt, lisää kiille

3 dl Bonne omenasosetta
3 liivatetta
1/2 dl vettä

Liota liivatteet kylmässä vedessä.
Kuumenna vesi ja sulata liivatteet
Kaada neste omenasoseen joukkoon ja kaada varovasti
hyytyneen juustoseoksen päälle.
Anna hyytyä.

Koristeet sokerimassaa.



Ihan tyhjin käsin en töistä lähtenyt,
ihania lahjuksia olivat minulle laittaneet:

Pentikin salaattikulho täynnä herkkuja



 Nämä kauniit sanat mukana on ihana jatkaa matkaa

Uuteen työpaikkaan kahvimuki, jotta muistan heidät joka päivä


ja purkillinen pillereitä joka tuuleen :)

Yksi ovi on nyt elämästäni  sulkeutunut ja toinen torstaina jo avautuu!

21 kommenttia:

  1. Ihana kakku, rakastan kinuskia! Sait kyllä upeita lahjoja :) Onnea uuteen työpaikkaan!

    VastaaPoista
  2. Kuba idea laiytaa omenas juustokakkuun, täytyykin testata.

    Onnea uusiin haasteisiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulipa kirjoitusvirheitä :D

      Poista
    2. Kiitos Tuija, kantsii kokeilla, toimii :)

      Poista
  3. Voin sanoa, että kakku maistui! Leipurin ja taiteilijan vikaa on tekijässä :-)

    VastaaPoista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Onnea uuteen työhön. Kivoja muistoja sait mukaasi läksiäisissä.
    Kakku näyttää herkulliselta. En ihmettele, että kakku katosi hetkessä :)

    VastaaPoista
  7. Herkullinen kakku. Onnea uusiin haasteisiin. ♥

    VastaaPoista
  8. Kauniisti olette juhlistaneet läksiäisiä. Kaikkea hyvää uusiin kuvioihin. Välillä on kiva uudistua ja hypätä johonkin uuteen. Itse olen myös miettinyt, että johonkin uuteen olisi kiva sukeltaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marianne. Joskus vaan pitää pystyä heittäytymään epämukavuusalueelle

      Poista
  9. Namm, miten herkullisen näköinen kakku.
    Nälkäisenä täällä vesi kielellä katselen, -mutta onneksi saan kohta miehen tekemää kalakeittoa.☺
    Onnea uusiin tuuliin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Titti! Lohisoppa on ihan parasta :)

      Poista
  10. Oi miten kaunis kakku :) Paljon onnea uuteen työpaikkaan <3

    VastaaPoista
  11. Kiitos Helmis, onnea tarvitaan :)

    VastaaPoista
  12. Kaunis kakku jälleen :) Kyllä ihanasti työkaverisi muistivat ja aina on haikea lähteä, mutta taas toisaalta vaihtelu virkistää. Joten onnea uuteen työpaikkaan :) Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa, kaikki onni tarvitaan :)

      Poista