keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Porovoileipäkakku

Ristiäisiin tein myös voileipäkakkua ja meillä yleensä on porokakku suosituin.
Alta aikayksikön hupeni tämäkin kakku, itse ennätin pienen siivun maistaa ja kyllähän se hyvältä maistui



Tälläisin ainein se valmistui:

2,5 isoa pussia paahtoleipää
kostutukseen maitoa

Täyte:

200 g savuporotuorejuustoa
400 g paprika-sipulituorejuustoa
2 prk ranskankermaa
300 g savupororouhetta
6 rkl kurkkusalaattia
1 dl majoneesia
nippu ruohosipulia pilkottuna

Kuorrutus:
(tätä tuli reilusti, sai kunnon pursotukset)

2,5 dl vispikermaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
kylmäsavuporosiivuja
tomaattia
kurkkua
salaatinlehtiä






sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Ristiäiskakku Jooa Pekka Juhanille

Tänään olemme juhlineet pienen
Jooa Pekka Juhanin ristiäisiä.
Tyttären, Jooan äidin kanssa yhdessä leivoimme ja laitoimme juhlat tänne mummolaan.
Toivomuksena oli vaaleansininen tähtikakku
ja tällainen siitä tuli


Kakussa 9-munan sokerikakkupohja ja täytteenä
kuningatarmousse
Kuorrute ja koristeet sokerimassaa


maanantai 19. syyskuuta 2016

Pipoja

Muutama viikko sitten hurauttelin lapsille pipoja keväällä Ottobrestä ostamistani kankaista.
Nämä olivat niin herkkukankaita, että lisääkin piti pipokankaita hakea,
Nämä valmistuvatkin niin nopsaa, että surautus vain.
Nyt on lapsukaisilla iloisen väriset päänsuojat

Pipon kaavan ja kuvalliset ohjeet löydät täältä




Mukavaa alkanutta viikkoa!

tiistai 13. syyskuuta 2016

DIY Vaniljasokeri

Olen vaniljasokerin suurkuluttaja ja siksipä se onkin melkein aina loppu.
Tein tälläista pika pika sur rur vaniljasokeria ihan itse.
Pilkoin vaniljatangon muutamaan osaan heitin blenderiin ja 4 dl hienoa sokeria perään
Muutaman kerran sur sur ja ai mikä ihana vaniljan tuoksu levisikään keittiöön.
Nyt minulla on taas purkillinen ihanaa hienoa vaniljasokeria.



Vinkiksi muutenkin, että jos tarvit erittäin hienoa melkeinpä tomusokeria niin saat sellaista helposti, kun laitat hienoa sokeria blenderiin ja surautat muutaman kerran.


perjantai 9. syyskuuta 2016

Mustikkapiirakka

Vasta viimeviikolla tein tämän kesän ja syksyn ekan mustikkapiirakan.
Näitä perinteisiä leivonnaisia ei kyllä voita mikään.


Näin tämä valmistui:

Pohja:

115 g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria
reilu 1 t l leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna.
Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan.
Levitä 28 cm piirasvuoan pohjalle.


Täyte:

2 prk kermaviiliä
1-2 munaa 
(itse menin sillä yhdellä mikä oli jäljellä mutta kaksikin on soppeli määrä)
3/4 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja

3-4 dl mustikoita (oman mielen mukaan)

Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjan päälle
Ripottele mustikat pinnallle
Paista 200 asteessa n. 25 min.                 





keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Kauraomppupaistos



Nämä kaurapaistokset ovat kyllä niin herkullisia, että melkein maistellessa menee aina koko paistosvuoallinen.
Teki mieli jotain pientä makeaa ja tämä oli ihan nappiveto.
Alle puolituntia ja tämä herkku on valmis nautittavaksi.
Voi että tää oli hyvää ja toimii vaikka aamupalana :)

Näin sen tein:

3 omenaa
250 g voita
3 tl vaniljasokeria
kanelia
2,5 dl intiaanisokeria (fariinisokeria)
7 dl kaurahiutaleita

Kuori ja pilko omput paistosvuoan pohjalle.
Ripottele vaniljasokeri ja kaneli omenoiden päälle.
Sulata voi kattilassa ja lisää intiaanisokeri ja kauraryynit
Sekoita tasaikseksi
Levitä kauravoimössö omppujen päälle ja paista
uunissa 200 asteessa n. 25 min


Nauti sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa.



keskiviikko 24. elokuuta 2016

Black Bomb piirakka


Taikakakkujen Taru oli tässä taannoin tehnyt piirakkaa, josta en ollut aiemmin kuullukkaan.
Piirakka oli niin herkullisen näköinen ja simppelin oloinen niin päätinpäs  kokeilla.
Piirakkaa valmistuu nopeasti ja helposti ja maistuu ihanan suklaiselta.
Taikinan ainekset vain sekoitellaan keskenään, eikä tähän tule lainkaan munia.
Ihan hyvää arkipiirakkaa, ei niin maukas pohja ole kuin mokkapaloissa, mutta sanotaanko että ihan hyvä mokkapalojen karvalakkimalli :)

Ohje on suoraan Tarulta
ja tällä tulee pellillinen piirakkaa

8 ½ dl vehnäjauhoja 
5 ½ dl sokeria 
6 rkl kaakaojauhetta 
1 tl suolaa 
2 tl ruokasoodaa 
1 tl vaniljasokeria 
2 rkl etikkaa (laitoin omenaviinietikkaa) 
1 ½ dl öljyä 
5 ½ dl vettä 

Kuorrute:
50 g sulatettua voita 
½ dl kahvia (½dl vettä+½-1tl pikakahvijauhetta) 
250g tomusokeria (puoli pakettia) 
3 rkl kaakaojauhetta 
2 tl vaniljasokeria 

Sekoita ensin kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon etikka, öljy ja vesi. Sekoita tasaiseksi ja kaada leivinpaperoidulle pellille. Paista 200 asteessa n. 20-30 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla niin ei tule paistettua sitä liikaa! 

 Kuorrutetta varten sulata voi kattilassa, lisää kahvi, kaakaojauhe ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitten tomusokeri ja sekoittele kunnolla kunnes tomusokeri on sulanut tasaisesti joukkoon. Lämmittele kuorrutusta tarvittaessa levyn jälkilämmöllä. Kaada kuorrute vielä lämpimän piirakan päälle ja levitä se nopeasti.


perjantai 19. elokuuta 2016

♥ Little Boy ♥


Tasan viikko sitten saapui perheeseemme puolimetriä uutta mummotettavaa.
Voi näitä pieniä vauvoja miten ne on ihania ♥
Eilen juhlittiin jälleen vanhenemistani.
Juhlia ei ollut mutta sattumalta sattui monet vieraat yhtäaikaa käymään, joten päästiinkin kahvittelemaan isommalla porukalla.
Viikolla keittelin mustaherukoita hilloa ja siitä teinkin täytekakkuun moussen ja voi veljet, että se oli hyvää.


PIkku-Aada toi näin kauniin kukkakimpun ♥


Pieniin varpaisiin olen ennättänyt jo yhdet sukat kutoa


"Pikku-Keijo"



tiistai 9. elokuuta 2016

Mutakakku


Mutakakku on sellainen leivonnainen, mitä tulee aina säännöllisin väliajoin leivottua.
Tämä yksilö valmistui parisen viikkoa sitten kahvipöytään vieraillemme.
Mutakakku on ihanaa suklaista unelmaa, kun vain malttaa lopettaa paistamisen ajoissa, jotta se jää keskeltä pehmeäksi.
Koristeeksi hain pihalta orvokinkukkia.
Näin sen tein: :
                                                                    4 munaa
                                                             2,5 dl sokeria
                                                             2,5 dl jauhoja
                                                             2 tl leivinjauhetta
                                                             200 g voita
                                                             200 g suklaata

sulata voi kattilassa ja lisää siihen suklaapalat joukkoon. Hämmennä tasaiseksi seokseksi.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot ja suklaa-rasvaseos käännellen joukkoon.
Paista 200 asteessa n. 18minuuttia.
Anna jäähtyä kylmässä.


lauantai 6. elokuuta 2016

Puolukkatäytekakku voipohjalla


Viime viikon vieraille tein täytekakun jossa oli kaksi ihanaa elementtiä.
Voipohja jota en ole aiemmin tehnyt.
Tästä pohjasta tuli suosikki, tämä oli ihanan kostea, mehevä ja erittäin hyvänmakuinen.
Kakkupohja on tiiviimpi kuin perus sokerihöttöpohja.
Kakun väliin tein puolukkatäytteen joka oli ihanan raikas.
Tykkään itse kovasti puolukoista ja luonnollisesti tämä
 kakku oli minun makuun juuri sopiva.
Puolukkahillo oli itsekeitettyä, eikä sitä ollut paseroitu joten suutuntumia oli mukana.
Voisokeripohjan nappasin Kakkumonsterilta ja 

 näin sen tein 20 cm vuokaan

250 g voita
250 sokeria
4 munaa
225 g jauhoja
reilu 1tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri.
Lisää munat ja jauhot vuorotellen taikinaan
Paista 175 asteessa n. tunti

Täyte:

350 g puolukkahilloa
4 dl vispikermaa
2005 vaniljatuorejuustoa
tomusokeria

Purostuksiin:
200 g Viola mustaherukkatuorejuustoa