lauantai 6. elokuuta 2016

Puolukkatäytekakku voipohjalla


Viime viikon vieraille tein täytekakun jossa oli kaksi ihanaa elementtiä.
Voipohja jota en ole aiemmin tehnyt.
Tästä pohjasta tuli suosikki, tämä oli ihanan kostea, mehevä ja erittäin hyvänmakuinen.
Kakkupohja on tiiviimpi kuin perus sokerihöttöpohja.
Kakun väliin tein puolukkatäytteen joka oli ihanan raikas.
Tykkään itse kovasti puolukoista ja luonnollisesti tämä
 kakku oli minun makuun juuri sopiva.
Puolukkahillo oli itsekeitettyä, eikä sitä ollut paseroitu joten suutuntumia oli mukana.
Voisokeripohjan nappasin Kakkumonsterilta ja 

 näin sen tein 20 cm vuokaan

250 g voita
250 sokeria
4 munaa
225 g jauhoja
reilu 1tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri.
Lisää munat ja jauhot vuorotellen taikinaan
Paista 175 asteessa n. tunti

Täyte:

350 g puolukkahilloa
4 dl vispikermaa
2005 vaniljatuorejuustoa
tomusokeria

Purostuksiin:
200 g Viola mustaherukkatuorejuustoa


17 kommenttia:

  1. Todella kaunis ja herkullisen näköinen kakku, kiitos ohjeesta:)

    VastaaPoista
  2. Kaunis kakku!
    Ja varmasti hyvää, kun siinä on puolukkaa. Nam!

    VastaaPoista
  3. Oi, miten tuli taas niin upeaa jälkeä. Herkullisen näköistä!

    VastaaPoista
  4. No mitä tähän nyt sanoisi :) Nämä on niin upeita teoksia :) Liisa

    VastaaPoista
  5. Wau! Onpas kauniin värinen. Puolukat on toinen mun lempparimarja (ekana vatut). Katselin juuri, että onkin tänä vuonna kypsymässä paljon puolukkaa (ihan vielä eivät oo kypsiä). Pitääpä muistaa ohjeesi lähiaikana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puolukka on niin hyvä marja ja hyvin sopii täytekakkuunkin, Ei täälläkään vielä ole kypsiä

      Poista
  6. Kiitos Ma-TE, ei täälläkään vielä ole puolat kypsiä. Ihanaa viikkoa sinulle

    VastaaPoista
  7. Ihanan näköinen kakku, ja varmasti oli hyvääkin! Pitääpä muistaa tämä kun tulee taas mieleen kokeilla jotakin uutta.

    VastaaPoista
  8. Ihanan näköinen kakku. :) Kaunis väri tulee puolukasta.

    VastaaPoista